Timeless Flow: Een Elegant en Healing Huis voor Gepensioneerden

Een Neoklassiek Ontwerp van Pei Yun Wu

We hopen een elegant en helend thuisomgeving te creëren voor gepensioneerde bewoners. Daarom hebben we gekozen voor lichtgrijs en meerblauw als basis, en door middel van kleur, vormgeving, titanium gecoat metaal en bogen, creëren we een grens die vaag is. Meerdere ingangen en opbergruimtes zijn onzichtbaar, waardoor het zicht en comfort van de openbare ruimte aanzienlijk worden vergroot. Het delicate neoklassieke ontwerp en de ertstextuur vormen samen een zachte, vloeiende indruk.

Het project is het woonhuis voor gepensioneerden van de eigenaar en zijn vrouw, met een combinatie van neoklassieke en moderne eenvoud als hoofdthema. Verfijnde vormgeving siert de muren en kasten en wordt een elegante metafoor voor deuren en opbergruimtes, waardoor een aantrekkelijk en beknopt huishoudelijk beeld ontstaat. Het marmerpatroon, het titanium gecoate metaal en de boogdetails geven het geheel een zachte, vloeiende uitstraling.

Het ontwerp maakt gebruik van verschillende materialen, zoals marmeren tegels, titanium gecoat metaal, roosters en bekabelde panelen. Door het gebruik van eenvoudige kleuren, strakke lijnen en neoklassieke symmetrie ontstaat een beknopt en schoon visueel beeld, dat een moderne en elegante esthetiek uitstraalt.

Dit 128 vierkante meter grote woonhuis maakt gebruik van zachte kleuren, texturen en lineaire elementen om deuren en opbergruimtes visueel te transformeren. Met exotische materialen zoals marmeren tegels, titanium, roosters en draadpanelen wordt een stijlvolle en tijdloze ruimtelijke kwaliteit overgebracht.

Wat betreft de indeling van de functies is er rekening gehouden met het kookpatroon van de Chinese familie. Er is een aparte keuken voor warme gerechten behouden en er is een opbergkast ontworpen in het eetgedeelte om het opslagprobleem in de keuken op te lossen. Dit wordt een uitgebreid gebied voor lichte maaltijden en opslag. Het ontwerp van het displayplatform kan ook dienen als een visuele zijweergave van de openbare ruimte, om een harmonieuze en comfortabele functionele balans te bereiken tussen de onafhankelijkheid van het koken en de open interactie.

Het project is gestart in oktober 2021 en werd in april 2022 voltooid in Taiwan.

Naast de stijlvolle en elegante neoklassieke stijl, moest er ook rekening worden gehouden met de veranderingen in de gezondheidstoestand van de oudere bewoners in de toekomst. Het ontwerp van de bewegingslijnen, de hoogte van de kasten en de helderheid van de verlichting moesten allemaal worden afgestemd op flexibele en directe aanpassing en respons. Dit is met succes bereikt.

Dit project is het gepensioneerde woonhuis van de eigenaar en zijn vrouw in Taiwan, met neoklassieke en moderne eenvoud als thema. Met grijs en meerblauw als basis, en door middel van kleur, vormgeving, titanium gecoat metaal en bogen, worden meerdere ingangen en opbergruimtes onzichtbaar gemaakt, waardoor het zicht en comfort van de woonruimte worden vergroot. Door de integratie van de indeling wordt de omvang van de hoofdslaapkamer vergroot en wordt er een functioneel gebied gecreëerd met een tv-wand, opbergruimte, display en kaptafel in drie dimensies.

Het ontwerp van Timeless Flow is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieur, Winkel- en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu Pei Yun
Afbeeldingscredits: Wu Pei Yun
Projectteamleden: Wu Pei Yun
Projectnaam: Timeless Flow
Projectklant: Wu Pei Yun


Timeless Flow IMG #2
Timeless Flow IMG #3
Timeless Flow IMG #4
Timeless Flow IMG #5
Timeless Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp