One Excellent: Een Futuristisch en Artistiek Gebouw in Shen Zhen

Een Unieke Samensmelting van Kunst, Communicatie en Kantoorruimte

In het hart van het zakencentrum van Shen Zhen bevindt zich een kantoor van 684 vierkante meter. Het ontwerpteam heeft hedendaagse kunstesthetiek en een internationale visie gebruikt om een samengestelde zakelijke omgeving te creëren waarin kunst, communicatie en kantoorruimte samenkomen. De ruimte maakt gebruik van geometrische lijnen om een onconventioneel en vloeiend gevoel van opperste kwaliteit te creëren, waarbij de visuele diepte van de gestroomlijnde ervaring in dit project wordt vergroot en de sfeer waar moderne rede en ruimte samenkomen wordt geïnterpreteerd.

In het hele projectontwerp neemt de ontwerper de oceaan als thema, van planning tot architectuur, en geeft hij het ontwerp een onbeperkte poëzie. De gestroomlijnde glazen gevel en de torenvorm creëren een architectonische sfeer als stromend water, waarbij een vleugje oosterse cultuur en humanistische gevoelens in het futuristische en artistieke gebouw worden geïnjecteerd.

De 53e verdieping van de Cloud Reception Room van Qianhai No.1, met een oppervlakte van ongeveer 1968 vierkante meter en een vloerhoogte van 4,5 meter, biedt een weids uitzicht op de stad vanuit het extreme en het zicht op Qianhai vanuit het westen, waar de geest van de wereld open is. Bloemen, bomen en groene planten brengen een verfrissende smaak in de rationele ruimte, alsof je je in de bergen en stromend water bevindt en de geur van de natuur opneemt.

Grijs is de hoofdkleur van de ruimte, in contrast met de drukke stad, is ingetogen en rationeel. De kleur van de ruimte verandert op de lichtgrijze toon en de algehele kleur lijkt op de seizoenen die veranderen van koud naar warm, zodat de ruimte op natuurlijke wijze wordt gecombineerd met het ontwerp. De natuurlijke steentextuur en de oorspronkelijke houtkleurige tafel vormen een harmonieuze overgang, met een rustige sfeer van een enkele bank om de ruimte eenvoudig en elegant te maken.

Bezoekers kunnen door de ontvangsthal lopen en de projectdisplay en multimedia-interactieve ruimte betreden, waar meer informatie over het bedrijf en het project wordt getoond aan klanten. De open onderhandelingsruimte is ordelijk geplaatst in het raamgebied, dat op natuurlijke wijze is geïntegreerd met de displayruimte en optimaal gebruik maakt van het zonnige voordeel om een comfortabele en warme communicatieruimte te creëren.

Het project bevindt zich in Shen Zhen, China en werd voltooid in augustus 2020. Vanaf het begin van het ontwerp heeft het ontwerpteam de oorspronkelijke indeling van de ruimte doorbroken en de ruimte verdeeld met diagonale sneden om vitaliteit toe te voegen. Door de ruimtelijke vorm van het gebouw te veranderen, verschillende vormen van scheidingswanden toe te voegen om de hele ruimte te verbinden en vervolgens de details van de gebouwruimte te verrijken, wordt met behulp van meubeldecoratie verschillende afsluitingen gevormd, waardoor de ruimte diverser, doordringbaarder en soepeler wordt en de sociale sfeer levendiger, vrijer en interessanter wordt door de verandering van de ruimte, waardoor aan de behoeften van het gebruik wordt voldaan.

Dit ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creatief en professioneel opmerkelijk, die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en brengen positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

One Excellent is een futuristisch en artistiek gebouw dat een nieuwe standaard zet voor kantoorruimte in Shen Zhen. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt het een inspirerende en functionele omgeving voor bedrijven en hun medewerkers. Het samenspel van kunst, communicatie en kantoorruimte creëert een dynamische en stimulerende sfeer waarin creativiteit en productiviteit gedijen. One Excellent is een ware blikvanger en een voorbeeld van innovatie en excellentie in de architectuur- en ontwerpwereld.

Afbeeldingen met dank aan ANAURA.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhi Duan
Afbeeldingscredits: ANAURA
Projectteamleden: Zhi Duan, Shi Rong Liang, Yu Chen Qiu
Projectnaam: One Excellent
Projectklant: Zhi Duan


One Excellent IMG #2
One Excellent IMG #3
One Excellent IMG #4
One Excellent IMG #5
One Excellent IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp