Yuimu: Een Innovatieve Japanse Fusion Eetervaring

Watsonkoay en Elroy Moo presenteren een uniek, houtvrij restaurantconcept

In een wereld waar duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan, brengen ontwerpers Watsonkoay en Elroy Moo een nieuwe kijk op het traditionele Japanse restaurant. Yuimu, een bekroond restaurant in Kuala Lumpur, combineert moderne esthetiek met milieuvriendelijke principes, resulterend in een unieke eetervaring.

De naam van het restaurant, "Ben" in het Chinees, verliest zonder de horizontale middenlijn zijn betekenis en wordt "hout". Dit concept is doorgetrokken in het interieurontwerp, waarbij het hele restaurant is ontworpen en gedecoreerd zonder enig hout of planken. Het is een "geen hout" ruimte. De verlichting, geïnspireerd op de vier seizoenen - lente, zomer, herfst en winter - creëert een reeks ervaringen van zacht tot sterk. Het algehele interieurontwerp is gebaseerd op een hedendaagse Japanse esthetiek.

Yuimu is een Japans hybride restaurant dat Omakase serveert. De dubbelhoge loftstructuur is verdeeld in een yakitori-gedeelte, een sakebar, een privé-eetgedeelte en een Omakase-sessie. Het restaurant is gevestigd in een groen gebouw in Maleisië, dus het gehele interieurontwerp en de decoratie moeten voldoen aan internationale groene normen. Alle gebruikte materialen voor de decoratie zijn vrij van formaldehyde, milieuvriendelijk en gerecycled.

De uitdaging van het project was het selecteren van materialen die aan drie criteria voldeden: 1) niet-houten, 2) vrij van formaldehyde, en 3) milieuvriendelijk. De beschikbare materialen waren beperkt, en veel nieuwe decoratiematerialen die in de installatie werden gebruikt, compliceerden de taak verder. Een aanzienlijk deel van de decoratie was gemaakt van cement, wat een uitdaging vormde en binnen de deadline van drie maanden moest worden voltooid. Het hele project werd in slechts 90 dagen voltooid, dag en nacht.

Geïnspireerd door de rijke betekenissen en esthetiek van Chinese karakters, heeft de ontwerper vier verschillende sferen gecreëerd die de seizoenen van lente, zomer, herfst en winter belichamen. Elke scène weerspiegelt een unieke mix van traditionele en moderne elementen, evenals een diepe waardering voor de natuurlijke wereld.

Yuimu Japanse restaurant pronkt met een modern fusion Japans concept, tot leven gebracht door zijn innovatieve houtloze interieurontwerp. Uniek is dat het hele restaurant is ontworpen en gedecoreerd zonder het gebruik van hout, waardoor het zich onderscheidt van traditionele Japanse restaurants. Niet alleen is het ontwerp innovatief, maar het voldoet ook aan internationale groene normen door het gebruik van milieuvriendelijke producten en materialen. De ontwerpers hebben zorgvuldig een reeks materialen samengesteld die oud en nieuw samensmelten, waardoor een strakke en boeiende sfeer ontstaat.

Dit ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Watson Koay
Afbeeldingscredits: Photographer C Y Wong Videographer Monster Production House
Projectteamleden: Art director: Watsonkoay Head of project: Elroy Moo
Projectnaam: Yuimu
Projectklant: Watson Koay


Yuimu IMG #2
Yuimu IMG #3
Yuimu IMG #4
Yuimu IMG #5
Yuimu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp