Chibanewtown Ladies: Een Ontspannende Ruimte voor Zwangere Vrouwen en Kinderen

Een Ontwerp van Riki Watanabe

Inleiding:

Het Chibanewtown Ladies project, ontworpen door Riki Watanabe, is een unieke en ontspannende ruimte voor zwangere vrouwen en kinderen. Geïnspireerd door de behoeften van deze doelgroep, heeft Watanabe een omgeving gecreëerd die comfortabel en geruststellend is voor zowel het personeel als de bezoekers. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het ontwerp van deze bijzondere ruimte.

Body:

De belangrijkste focus van het Chibanewtown Ladies project was om mensen die naar het ziekenhuis komen zich ontspannen te laten voelen. Om dit te bereiken, heeft Watanabe verschillende unieke kenmerken aan de ruimte toegevoegd. Naast de gebruikelijke faciliteiten zoals een verpleegruimte, is er ook een toonbankachtige keukenopstelling in de wachtruimte, zodat bezoekers daar melk voor hun baby kunnen bereiden. Het kindergedeelte, dat zich in het midden van de ruimte bevindt, is het symbool van de ruimte en vanuit elke hoek kunnen kinderen worden geobserveerd.

Om een ontspannen sfeer te creëren, is de verlichting van de hele ruimte gebaseerd op indirect licht. Door gebruik te maken van polycarbonaat voor de verlichtingsafdekking, wordt de ruimte zacht verlicht. De bank en het kindergedeelte zijn afgewerkt met synthetisch leer, wat zorgt voor een gemakkelijk onderhoud.

Het ontwerp van de ruimte is gericht op het comfort van zowel het personeel als de bezoekers. De bank die tegen de muur is geplaatst, heeft een hoogte die het voor zwangere vrouwen gemakkelijker maakt om op te staan. De rugleuning is verstelbaar en het kussen is niet te zacht. De ruimte fungeert ook als een ontmoetingsplaats, waar bezoekers met elkaar kunnen communiceren in een ontspannen sfeer, vergelijkbaar met een woonkamer.

Het Chibanewtown Ladies project begon in oktober 2017 in Chiba, Japan en werd voltooid in november 2018. Gedurende het hele proces heeft Watanabe onderzoek gedaan naar de lichaamsstructuur van zwangere vrouwen om ervoor te zorgen dat het ontwerp aan hun behoeften voldoet.

Conclusie:

Het Chibanewtown Ladies project, ontworpen door Riki Watanabe, is een unieke en ontspannende ruimte voor zwangere vrouwen en kinderen. Met zijn aandacht voor detail en focus op comfort heeft Watanabe een omgeving gecreëerd waar bezoekers zich op hun gemak voelen. Dit project is bekroond met de Silver A' Design Award in 2020, een erkenning voor het uitmuntende ontwerp en de innovatie die het tentoonspreidt. Het Chibanewtown Ladies project is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het welzijn van mensen in de gezondheidszorg.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Masato Kawano


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Riki Watanabe
Afbeeldingscredits: #1,Photographer Masato Kawano #2,Photographer Masato Kawano #3,Photographer Masato Kawano #4,Photographer Masato Kawano #5,Photographer Masato Kawano
Projectteamleden: Riki Watanabe
Projectnaam: Chibanewtown Ladies
Projectklant: Riki Watanabe


Chibanewtown Ladies  IMG #2
Chibanewtown Ladies  IMG #3
Chibanewtown Ladies  IMG #4
Chibanewtown Ladies  IMG #5
Chibanewtown Ladies  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp