Verkoopkantoor 'Land of Memory' brengt kosmische elementen naar het interieurontwerp

Een internationale esthetische ruimte die lokale cultuur integreert

In deze nieuwe tijd hebben mensen zich geleidelijk losgemaakt van de ketenen van de materiële wereld en het fysieke lichaam, en hebben ze de onderlinge verbondenheid tussen de spirituele wereld en de echte samenleving in het parallelle universum gerealiseerd. De grote verrijking van het spirituele leven, de samensmelting van kunst en technologie en de frequente ontdekkingen van ruimteverkenning hebben geleidelijk invloed gehad op de esthetiek van mensen - kosmische elementen zijn het gezicht van mode en mainstream geworden.

Met het thema "Star Search" is het verkoopkantoor van Gloria Luoyang Center geïnspireerd op het kosmische rijk van het zoeken naar het land van herinnering en houdt het zich aan het ontwerpprincipe van "less is more" om een internationale esthetische ruimte te creëren die lokale cultuur integreert. Het interieurontwerp richt zich op de kwaliteit en spirituele behoeften van de klanten. Wanneer klanten naar deze plek komen, kunnen ze naar de sterren kijken, naar de lucht kijken en de sterren aanraken, en hoewel ze zich klein voelen, ervaren ze een gevoel van verwondering.

De visualisatie van het geperforeerde aluminium plaatpatroon in de vorm van een waterval wordt gepresenteerd als een rivier van sterren die naar beneden stroomt, en vormt een informatiestroom vanaf het oppervlak van de draaitrap in de vestibule die wordt bijgewerkt en doorgegeven naar boven in een cirkel naar de vestibule op de tweede verdieping, vol van een stromend avant-gardistisch technologiegevoel. De LED-verlichting op het tweekleurige doorschijnende stenen aanrecht met geperforeerde aluminium panelen creëert een scène van duizenden sterren.

De "neergestorte" meteoriet aan de muur met de wandverlichting wordt een uniek landschap in de ruimte van het onderhandelingsgebied. Onder het maanlicht "komt" de navigator in het ruimtepak "tevoorschijn" en leest de ruimtezwervende gids voor aan de passagiers. De muurmeteorietinstallatiekunst is afkomstig van beeldhouwer Hodges, die een opvallend metalen kleurenpalet en roestvrij staal koos. Het rotsontwerp verwijst naar de interstellaire fantasie en geeft een vleugje warmte aan de koude steen.

Het kunstwerk in de hoek van het zandbakgebied is een "blauwe meteoriet" die in een waterpartij is geplaatst en via de hoeken van de meteoriet communiceert met het gebouw en de toeschouwer. Ruimtereizigers komen hier om inspiratie en energie op te doen om een subtiele universum te construeren.

In het jaar 2045, 33 jaar nadat het concept van de metaverse werd geïntroduceerd, wordt het Star Search-project van de Zero Dimension gelanceerd, met als codenaam Luoyang, ter herdenking van de oude stad met een beschavingsgeschiedenis van meer dan 5000 jaar. Het oorspronkelijke doel van het Star Search-project is om de echte geheugenplaats in de ruimte te vinden. Mensen hebben wanhopig behoefte aan een substantie om memorabele mensen en gebeurtenissen permanent te bewaren en te herinneren, en het antwoord op alles wijst naar het geheime rijk van het universum.

Het verkoopkantoor 'Land of Memory' is een uniek ontwerp dat kosmische elementen naar het interieur brengt en een internationale esthetische ruimte creëert die lokale cultuur integreert. Met zijn avant-gardistische technologiegevoel en verwijzingen naar de interstellaire fantasie, biedt het een inspirerende omgeving voor klanten om te verkennen en te ervaren.

Afbeelding credits: Fotograaf 404NF STUDIO (niet doorzoekbaar), Guanzhu Space, 2012.

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en brengen positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KEWEI WANG
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer 404NF STUDIO(not searchable) Guanzhu Space, 2012.
Projectteamleden: Kewei Wang
Projectnaam: Land of Memory
Projectklant: KEWEI WANG


Land of Memory IMG #2
Land of Memory IMG #3
Land of Memory IMG #4
Land of Memory IMG #5
Land of Memory IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp