Greater Hermit: Een Samensmelting van Luxe en Functionaliteit

Ching-Hung Lin creëert een residentie met een tijdloze charme

De Greater Hermit, ontworpen door Ching-Hung Lin, is een residentie die natuurlijk licht, slimme apparaten en diverse materialen combineert om een luxueuze en warme textuur te creëren, met een bijzondere aandacht voor de collectie van de klant.

De Greater Hermit valt op door de harmonieuze combinatie van twee onderscheidende stijlen: rigiditeit en luxe. De kern van dit project is de aandacht voor de grote verzameling op maat gemaakte items van de klant, die voor de komende twintig jaar moet worden ondergebracht. De geordende rangschikking van de tentoonstellingsruimte integreert de functionele en esthetische behoeften van de klant zijn collectie, waarbij de verlichting zorgvuldig is ontworpen om elk detail van de collectie te benadrukken.

De realisatie van de Greater Hermit maakt gebruik van klassieke bouwmaterialen zoals marmer, ijzer, glas en houtfineer, gecombineerd met speciale verf en slimme apparaten. Deze materialen worden op een hedendaagse en minimalistische manier toegepast, waarbij minimalisme de sleutel is tot een tijdloos ontwerp. De diversiteit aan materialen en functionaliteit komt samen in een toegankelijke sfeer.

Ching-Hung Lin heeft de indeling van de ruimte van 71,9 vierkante meter getransformeerd in een vierkamerappartement. Door de breedte van de gang te verminderen, is er meer privéruimte gecreëerd. Goud en metaal worden als accenten gebruikt om de kleurrijke modelcollectie in harmonie te brengen met de interieurstijl. Het goud accentueert elegantie en lichtheid en balanceert de strenge sfeer van de modelcollectie.

De interactie met de Greater Hermit is zorgvuldig gepland met aandacht voor helderheid, verzadiging en ruimtelijkheid, waardoor de behoeften, voorkeuren en verwachtingen van het leven worden gerealiseerd. De klant, die een passie heeft voor het verzamelen van op maat gemaakte modellen, beschikt nu over meer ruimte om te bewaren en tentoon te stellen, in een huis dat zijn persoonlijke stijl weerspiegelt.

Het project, dat in november 2022 in Taiwan werd voltooid, is een renovatie van een 15 jaar oud appartement. De uitdaging was om de woonfunctie te integreren met de opslag- en tentoonstellingsbehoeften, zonder dat het opslaggevoel standaard en oninteressant werd. De opslagruimte is essentieel voor de meer dan 200 modellen van de klant, waarbij elk op maat gemaakt stuk als kunst wordt beschouwd en zorgvuldig moet worden bewaard en getoond.

De Greater Hermit is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AS International LTD
Afbeeldingscredits: AS International LTD
Projectteamleden: Ching-Hung Lin
Projectnaam: Greater Hermit
Projectklant: AS International LTD


Greater Hermit IMG #2
Greater Hermit IMG #3
Greater Hermit IMG #4
Greater Hermit IMG #5
Greater Hermit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp