Minimalistisch kantoorontwerp in Foshan City, China

Een combinatie van kunst en functionaliteit

In dit project heeft ontwerper Yuewen Yang een kantoorruimte gecreëerd die verder gaat dan de traditionele definitie van een kantoor. Door middel van zorgvuldig ontworpen details is er een ruimte gecreëerd die zich bevindt tussen een museum en een kantoor, waar kunst en functionaliteit samenkomen.

Het ontwerp van deze kantoorruimte is geïnspireerd door de kracht van ruimte om mensen en objecten met elkaar te verbinden en betekenis te geven aan interactie. Het doel was om een emotionele connectie tot stand te brengen tussen de gebruikers en de ruimte.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de keuze om de ruimte niet te definiëren als een traditionele kantoorruimte, maar als een plek die de sfeer van een museum combineert met de functionaliteit van een kantoor. Dit wordt bereikt door middel van zorgvuldig gekozen materialen en details die een gevoel van kunst en aantrekkingskracht toevoegen aan de ruimte.

De belangrijkste materialen die gebruikt zijn in dit project zijn onder andere houten vloeren, marmer, emulsieverf, eikenfineer en gezwart roestvrij staal. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

Met een bruto oppervlakte van 350 vierkante meter biedt deze kantoorruimte een comfortabele werkomgeving voor de gebruikers. De indeling van de ruimte is zorgvuldig ontworpen om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht, waardoor kunstwerken op een heldere manier kunnen worden gepresenteerd.

Het project werd gelanceerd in mei 2018 in Foshan City, Guangdong Province, China en werd voltooid in februari 2019. Gedurende het proces werden verschillende factoren in overweging genomen, zoals functionaliteit, esthetiek, verlichting, materialen en budget.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in het vinden van een balans tussen functionaliteit en esthetiek, en het creëren van een ruimte die zowel een kantoor als een kunstgalerie zou kunnen zijn. Door middel van zorgvuldige planning en ontwerp is dit doel bereikt.

Met dit minimalistische kantoorontwerp heeft Yuewen Yang een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit. Door kunst en functionaliteit te combineren, heeft dit ontwerp een unieke en eigentijdse uitstraling gekregen.

Deze ontwerpinspanning is erkend met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: Fotograaf Lin Huimin / Foshan / 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Yuewen
Afbeeldingscredits: Figure # 1: photographer Lin Huimin / Foshan / 2019. Figure # 2: photographer Lin Huimin / Foshan / 2019. Figure # 3: photographer Lin Huimin / Foshan / 2019. Figure # 4: photographer Lin Huimin / Foshan / 2019. Figure # 5: photographer Lin Huimin / Foshan / 2019.
Projectteamleden: Yang Yuewen Wu Jin Hong Haizhan Tang Meiqiong Lin Qianzhi
Projectnaam: Shf Office
Projectklant: Yang Yuewen


Shf Office IMG #2
Shf Office IMG #3
Shf Office IMG #4
Shf Office IMG #5
Shf Office IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp