Stijlvol Wonen in 'Twin Park'

Chih-Wei Yang's Meesterlijke Appartement Renovatie

In het hart van Taiwan transformeert Chih-Wei Yang een appartement in een ruimtelijk kunstwerk dat de Amerikaanse stijl met moderne elementen verweeft.

De 'Twin Park' residentie, ontworpen door Chih-Wei Yang, is een toonbeeld van elegantie en functionaliteit, gecreëerd voor een aanstaand echtpaar dat hun liefde voor de Amerikaanse stijl wilde integreren in hun terugkeer naar Taiwan. Yang nam de leeftijd en persoonlijkheid van de cliënten in acht en behield de originele structuur van het appartement zoveel mogelijk om het een persoonlijke uitstraling te geven. Het resultaat is een ruimte die moderne elementen naadloos combineert met de verwachtingen en behoeften van de cliënten.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de 'takachtige' circulatie die interactie bevordert. Door de originele scheidingsstructuren te behouden, bevordert het ontwerp oogcontact en frequente interactie tussen mensen in elke ruimte, wat de emotionele communicatie versterkt. Bovendien leidt het de zichtlijnen naar het einde van de ruimte, waardoor het algehele gevoel van ruimte wordt vergroot. De diversiteit in materialen en het behoud van bestaande bouwmaterialen geven de ruimte een gelaagde uitstraling, waarbij blauw wordt gebruikt om verschillende materialen te combineren.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van cultuursteen, krijtbordverf, speciale verf en behang om diepte in de ruimte te creëren. In zowel de sociale als privéruimtes worden verschillende muuroppervlakken gecombineerd met een verscheidenheid aan materialen, elk met een licht reflecterend oppervlak op het kleurblok. Blauwe verf met bladgoud, glanzende tegels en titanium-geplateerde afwerking op de hoofdbordmuur van de slaapkamer benadrukken het karakter. Tegelijkertijd benadrukte de ontwerper duurzaamheid door zoveel mogelijk van het bestaande materiaal te behouden.

Met een totale oppervlakte van 195 vierkante meter op de negende verdieping van een zes jaar oud appartement, heeft Yang een innovatieve integratie van de woonkamer, eetkamer, speelkamer en hoofdslaapkamer gerealiseerd. Deze 'takachtige' circulatie maakt een vrije beweging mogelijk en vermindert het ongemak van drukte.

Na de verhuizing van het echtpaar ontving het project zeer positieve feedback. Ze waren vooral tevreden over de verscheidenheid aan opbergmogelijkheden en de esthetiek van het interieurontwerp, met name de keuze van materialen en kleuren. De nieuwe indeling heeft hun leven comfortabel en ontspannend gemaakt, met voldoende opbergruimte en een prachtig design dat hen tevreden stelt.

De uitdaging voor Yang was het efficiënt benutten van de ruimte. Hij realiseerde de behoefte van de cliënt aan een nieuwe indeling terwijl hij de oude structuur en materialen behield. Tijdens het communicatieproces stelde hij voor om de originele structuur en materialen te behouden, wat een innovatief ontwerp vereiste op basis van de voortzetting van het origineel.

Yang geeft de ruimte een minimalistische en getextureerde sfeer door licht en schaduw. In de woonkamer wordt natuurlijk licht van de enorme ramen aangevuld met kunstlicht om de ruimte op te helderen. Op deze basis gebruikte de ontwerper minimalistische lijnen en verfijnde decoraties om een elegante sfeer te creëren. De blauwe basis geeft mensen het gevoel alsof ze in de nachtelijke hemel en tussen de Melkweg zijn, wat samen met het hout een gezellige en warme ervaring creëert.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Housesolver creative Ltd.
Afbeeldingscredits: Housesolver creative Ltd.
Projectteamleden: Chih-Wei Yang
Projectnaam: Twin Park
Projectklant: Housesolver creative Ltd.


Twin Park IMG #2
Twin Park IMG #3
Twin Park IMG #4
Twin Park IMG #5
Twin Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp