Restrained Hidden: Een Modern en Elegant Woonontwerp

Een meesterwerk van Ching Lin Yu

Inleiding

Restrained Hidden, ontworpen door Ching Lin Yu, is een adembenemend woonontwerp dat moderniteit en elegantie combineert. Met behulp van verschillende materialen en een doordacht kleurenpalet heeft de ontwerper een ruimte gecreëerd die zowel transparant als luxueus aanvoelt. Dit unieke ontwerp is een weerspiegeling van de authentieke smaak en de elegante kwaliteiten van de bewoners.

Om de gewenste sfeer te creëren, heeft de ontwerper gekozen voor een basis van grijstinten, zwart en wit. Deze neutrale kleuren worden aangevuld met matte elementen zoals lichtblauwe kasten en marmeren stenen, evenals heldere accenten zoals spiegels en glas. Door het gebruik van verschillende lagen licht en schaduw wordt de diepte van het geheel benadrukt.

De ruimte is ontworpen met oog voor functionaliteit en verkeersstromen. De open opstelling van de openbare ruimte, bestaande uit de entree, de woonkamer, de leeshoek, de eetkamer en de keuken, biedt flexibiliteit en nodigt uit tot interactie. De keuken kan bijvoorbeeld dienen als inspirerende plek om te lezen en te schrijven, terwijl de leeshoek geschikt is voor vergaderingen. Dit ontwerp laat zien dat de structuur van een ruimte niet bepalend hoeft te zijn voor de manier waarop deze wordt gebruikt.

Restrained Hidden is gelegen in Taiwan en werd in februari 2021 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar materialen en verlichtingstechnieken. Speciale verven en indirecte verlichting worden gebruikt om diepte te creëren, terwijl de opvallende hexagonale bakstenen vloer zorgt voor een gevoel van rust en ontspanning. Marmeren stenen worden gebruikt als thema in de openbare ruimte en zorgen voor een tijdloze uitstraling.

Het ontwerp van Restrained Hidden bracht enkele uitdagingen met zich mee. Om de zichtbaarheid van de dragende balken te verminderen, koos de ontwerper voor een strakke en nette indeling. Daarnaast moest rekening worden gehouden met de locatie van leidingen en airconditioningssystemen. Door een consistente plafondhoogte te hanteren, werden de balken minder prominent aanwezig. Ook de keuze voor hexagonale bakstenen, houten vloeren en grote planken droeg bij aan het visuele evenwicht tussen het plafond en de vloer.

Restrained Hidden is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar biedt ook een comfortabele en luxueuze omgeving voor commerciële gesprekken. De ontwerper heeft slim gebruik gemaakt van overlappende leren panelen, geschilderde roosters en marmeren stenen om een ingetogen luxe en elegantie te creëren. Deze materialen zijn zorgvuldig gekozen om de aandacht te vestigen op de belangrijkste elementen van de ruimte. Het resultaat is een sfeer die zowel ontspannen als professioneel aanvoelt.

Restrained Hidden is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Ching Lin Yu is een voorbeeld van vakmanschap en technische bekwaamheid, en draagt bij aan een betere wereld.

Met Restrained Hidden heeft Ching Lin Yu een meesterwerk gecreëerd dat moderniteit en elegantie combineert. Door gebruik te maken van verschillende materialen en een doordacht kleurenpalet, heeft de ontwerper een ruimte gecreëerd die zowel transparant als luxueus aanvoelt. Dit unieke ontwerp is een weerspiegeling van de authentieke smaak en de elegante kwaliteiten van de bewoners.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ching-Lin Yu
Afbeeldingscredits: Ching Yi Interior Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Ching-Lin Yu, Jian-Hong Luo
Projectnaam: Restrained Hidden
Projectklant: Ching-Lin Yu


Restrained Hidden IMG #2
Restrained Hidden IMG #3
Restrained Hidden IMG #4
Restrained Hidden IMG #5
Restrained Hidden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp