Q Shinshu Apple Pie Laboratory: Een Merkidentiteit dat de Originele Smaak van Appels Koestert

Een Uniek Ontwerp van Nobuya Hayasaka

Inleiding:

Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory is een appelgebak speciaalzaak die de originele smaak van appels hoog in het vaandel heeft staan. Het ontwerp van dit merk, gecreëerd door Nobuya Hayasaka, weerspiegelt de visie en geest van het merk en zorgt voor een consistente en boeiende ervaring voor de klanten. Dit artikel verkent de unieke eigenschappen en het ontwerp van het Q Shinshu Apple Pie Laboratory.

Ontwerper Nobuya Hayasaka heeft een eenvoudig symbool ontworpen zonder overbodige versieringen om de visie van het merk, namelijk het koesteren van de originele smaak van appels, over te brengen. Dit symbool, dat twee typografieën van de winkelnaam "Q" combineert met een appel als motief, is het kenmerk geworden van het Q Shinshu Apple Pie Laboratory. Dit eenvoudige en begrijpelijke symbool is gebruikt in alle merktools, zoals verlichting, krukjes, uniformen en verpakkingen. Door middel van deze uniforme visie wordt de toewijding van de winkel aan appels overgebracht op de klanten.

Het interieur en de verpakking zijn ontworpen in lijn met het concept van de winkel om de smaak van de ingrediënten optimaal te benutten. Er is geen overmatig kleurgebruik of bewerking toegepast, waardoor de kleuren van beton, hout en papier volledig tot hun recht komen. Het ontwerp is aangepast zodat het rood van het symbool als accentkleur verschijnt in de eenvoudige kleuren van de materialen.

Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory biedt klanten een consistente merkervaring. Bij binnenkomst in de winkel worden ze begroet door een gordijn met het appelsymbool. Onder een pendant lamp met hetzelfde symbool kunnen ze hun bestelling plaatsen. Terwijl ze wachten, kunnen ze plaatsnemen op een appelkrukje, appelsap drinken en genieten van hun versgebakken appeltaart. Van begin tot eind kunnen klanten het concept en de toewijding van de winkel ervaren, wat zorgt voor een bijzondere en memorabele ervaring.

Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory opende zijn deuren in oktober 2019 in Ueda City, Japan. Het is opgezet als een oplossing voor het probleem van onbekendheid van lokale appels. Het doel was om consumenten de smaak van appels zelf te laten ervaren. Er werden appeltaarten gemaakt van verschillende appelsoorten, zodat klanten kunnen genieten van de verschillende texturen en smaken van elke appel. Het onderzoek en de toewijding van de winkel aan appels worden ook weerspiegeld in het ontwerp van de muurschilderingen, die de chemische structuurformule van appelpolyfenolen als motief gebruiken.

Het ontwerp van het Q Shinshu Apple Pie Laboratory heeft enkele uitdagingen met succes overwonnen. Door het gebruik van opvallende ontwerpelementen zoals de appelvormige lampen en krukjes, werden klanten aangemoedigd om foto's te maken en deze te delen via sociale media. Dit heeft geleid tot een grotere bekendheid van de winkel. Het eenvoudige ontwerp van het merk stelt klanten in staat om de pure smaak en natuurlijke smaak van appels te ervaren, waardoor ze de betekenis van het ontwerp kunnen waarderen. Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory heeft niet alleen bijgedragen aan het bevorderen van de schoonheid van lokale appels, maar ook aan het creëren van een unieke merkbeleving voor klanten.

Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs beloont ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory heeft zich onderscheiden door zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en heeft positieve gevoelens, verbazing en verwondering opgeroepen bij het publiek.

Het Q Shinshu Apple Pie Laboratory is een voorbeeld van een merkidentiteit die de originele smaak van appels koestert. Het ontwerp van Nobuya Hayasaka heeft gezorgd voor een consistente en boeiende merkervaring voor klanten. Met zijn eenvoudige en doordachte ontwerp heeft het Q Shinshu Apple Pie Laboratory de schoonheid van lokale appels benadrukt en klanten een unieke smaakbeleving geboden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nobuya Hayasaka
Afbeeldingscredits: Nobuya Hayasaka
Projectteamleden: Creative Director:Hitoshi Kobayashi Art Director:Nobuya Hayasaka Photographer:Shusaku Nagahama
Projectnaam: Q Shinsyu Apple Pie Lab
Projectklant: Nobuya Hayasaka


Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #2
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #3
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #4
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #5
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp