Fietsen naar een Duurzame Toekomst

ESG-strategie en Branding van Giant Group

Chris Chung, Chien Chun Feng en Chun Yu presenteren een innovatieve ESG-strategie en branding voor Giant Group, geïnspireerd door hun toewijding aan duurzaamheid in de fietsindustrie.

De fietsindustrie staat aan de vooravond van een duurzame revolutie, en de Giant Group heeft een voortrekkersrol op zich genomen. Het ontwerpteam, bestaande uit Chris Chung, Chien Chun Feng en Chun Yu, heeft een ESG-strategie en bijbehorende branding ontwikkeld die de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf omzet in concrete actiepunten. Deze strategie is gericht op klimaatactie, circulariteit en sociale inclusie, en wordt weerspiegeld in dynamische branding-elementen die de leiderschapsrol van Giant Group in de branche benadrukken.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de integratie van de uitgebreide duurzaamheidsinspanningen van Giant Group binnen drie strategische pijlers. De grafische elementen met gedurfde kleurverlopen en cirkelvormige vormen, geïnspireerd door fietswielen, symboliseren de voortdurende beweging en inzet voor een breed scala aan duurzaamheidsinitiatieven.

De realisatie van het ontwerp kwam tot stand door intensieve workshops met belanghebbenden uit verschillende afdelingen van Giant Group. Hierdoor ontstond een krachtige visuele identiteit die de duurzaamheidsvisie en -verbintenissen van het bedrijf helder en effectief overbrengt naar een divers publiek. De ontworpen middelen, waaronder webpagina's, visuele identiteitsrichtlijnen en infographics, zorgen voor een consistente boodschap over alle communicatiekanalen heen.

Het ontwerpteam, onder leiding van creatief directeur Chun Cheng Chung en strategisch adviseur Marco Negri, heeft een interactieve ESG-strategie ontwikkeld die gebruikmaakt van levendige kleurverlopen en eenvoudige maar krachtige cirkelvormige grafische elementen. Deze elementen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar faciliteren ook de communicatie van Giant Group's duurzaamheidsvisie en -verbintenissen.

Het wereldwijde ESG-strategieontwerpproject ging van start in juni 2023 en is een voortdurende inspanning om de strategie uit te breiden naar de dochterondernemingen van Giant Group en over meerdere kanalen. Dit project is een voorbeeld van hoe grondig onderzoek en samenwerking binnen een bedrijf kunnen leiden tot een baanbrekende communicatie over duurzaamheid.

De grootste uitdaging was het vertalen van de complexe duurzaamheidsinspanningen van Giant Group naar een samenhangende ESG-strategie en deze vervolgens om te zetten in visueel aantrekkelijke en merkgetrouwe middelen. De nauwe samenwerking met belanghebbenden binnen het bedrijf was cruciaal voor het consolideren van doelen en het ontwikkelen van een creatieve en eenvoudige branding om hun leiderschap in duurzaamheid te communiceren.

De ESG-strategie van Giant Group is een toonbeeld van hoe een bedrijf zijn visie op duurzaamheid kan omzetten in tastbare acties. De strategie, gevisualiseerd door dynamische branding-elementen, maakt gebruik van kleurverlopen en cirkelvormen die het engagement van het bedrijf voor positieve milieu- en sociale impact symboliseren.

Deze ontwerpinnovatie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een bevestiging van de creativiteit en vindingrijkheid die het ontwerp uitstraalt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: RedPeak Global
Afbeeldingscredits: Image #No 1: Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Optional Image #1: Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Optional Image #2: Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Optional Image #3: Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Optional Image #4: Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Video Credits: Senior Account Manager Anew Lin, Giant Group ESG Branding, 2023. Senior Strategist Marco Negri, Group ESG Branding, 2023. Senior Designer Tina Chien Chun Feng, Giant Group ESG Branding, 2023. Designer Stacey Chun Yu, Giant Group ESG Branding, 2023.
Projectteamleden: Strategist: Marco Negri Designer: Stacey Chun Yu Senior Designer: Tina Chien Chun Feng Creative Director: Chun Cheng Chung Senior Account Manager: Anew Yu Hsin Lin CEO: Ya Ting Yu
Projectnaam: Cycling for a Better Future
Projectklant: Giant Group


Cycling for a Better Future IMG #2
Cycling for a Better Future IMG #3
Cycling for a Better Future IMG #4
Cycling for a Better Future IMG #5
Cycling for a Better Future IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp