Swisbaby: Innovatieve Rugzak voor de Groeiende Tiener

Swiss Crossgear Co. Ontwerpt Rugzak met Gewichtsvermindering en Rugondersteuning

Met de toenemende zorgen over de veiligheid en gezondheid van tieners, introduceert Swiss Crossgear Co., Limited een baanbrekende rugzak: de Swisbaby. Deze rugzak is niet alleen een veiligheidswaarborg voor onderweg, maar ook een steunpilaar voor de groeiende ruggengraat.

De Swisbaby rugzak is speciaal ontworpen voor tieners tussen de 10 en 15 jaar oud, een cruciale periode voor hun fysieke ontwikkeling. Het unieke aan dit ontwerp is de integratie van een geavanceerd veiligheids- en gewichtsverminderend ondersteuningssysteem. De rugzak is uitgerust met een verticale LED-balk aan de voorzijde en reflecterende banden aan beide zijden, waardoor de drager zelfs vanaf een afstand van 100 meter zichtbaar is. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk, vooral tijdens de schemering en in het donker.

De Swisbaby gaat echter verder dan alleen veiligheid. Het draagsysteem met dynamische ophangbanden verdeelt het gewicht gelijkmatig over beide schouders. Dit vermindert de druk op de schouders en bevordert een correcte houding. De rugkussen van de rugzak is voorzien van een zonale ondersteuning en een holle rugsteun, specifiek ontworpen om de belasting gelijkmatig te verdelen en zo de ruggengraat van de jonge gebruikers te beschermen.

De Swisbaby is vervaardigd uit polyester met een waterafstotende coating, wat de rugzak weerbestendig maakt. De voering is eveneens van polyester met een waterdichte laag. De hoge elasticiteit van de ophangbanden wordt bereikt door het gebruik van geweven en genaaide hoogelastische vezels. Voor het rugkussen is gekozen voor geschuimd polyethyleen (PE), wat zorgt voor comfort en ondersteuning.

De interactie met de Swisbaby rugzak is doordacht en gebruiksvriendelijk. Het hoge elastische ophangsysteem in de schouderbanden absorbeert het gewicht van de rugzak en verspreidt de kracht door compressie en rek wanneer de gebruiker loopt. Dit vermindert de impact op de schouders. De uitstulpende vorm van het rugkussen bij de taille biedt extra steun en stabiliteit, terwijl het holle ontwerp bij de ruggengraat ervoor zorgt dat deze zijn natuurlijke kromming behoudt.

Het ontwerpproces van de Swisbaby begon in april 2023 in Quanzhou, Fujian. In samenwerking met het Ergonomics Research Center van de Anhui Agricultural University werden productparameters getest en aangepast, wat leidde tot het uiteindelijke ontwerp dat in december 2023 werd afgerond. Onderzoek toont aan dat de belasting op de rug niet meer dan 10-15% van het lichaamsgewicht moet bedragen om de gezondheid van de wervelkolom te waarborgen en rugklachten te voorkomen. Het ontwerpteam, onder leiding van Wang Peiyang, stond voor de uitdaging om de juiste mate van elasticiteit van de elastische vezels te bepalen en een geschikt hoogelastisch materiaal te selecteren.

De innovatie en creativiteit van de Swisbaby zijn erkend met een Bronzen A' Design Award in de categorie Mode- en Reisaccessoires van 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan uitmuntende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De Swisbaby is geprezen om het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Peiyang
Afbeeldingscredits: Wang Peiyang
Projectteamleden: Wang Peiyang
Projectnaam: Swisbaby
Projectklant: Swiss Crossgear Co., Limited


Swisbaby  IMG #2
Swisbaby  IMG #3
Swisbaby  IMG #4
Swisbaby  IMG #5
Swisbaby  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp