X1 18 Inch Cabin: Een Modulaire Koffer voor Duurzaam Reizen

Een Innovatieve Oplossing voor de Kofferindustrie

Luggage of koffers zijn tegenwoordig een alledaags accessoire geworden. Maar de afgelopen jaren hebben we weinig innovatie gezien in de kofferindustrie. Aan de andere kant is de vraag van mensen naar een koffer veranderd. PITAKA, een pionier in het gebruik van innovatieve technologie en nieuwe materialen, wil een eenvoudige, verfijnde, milieuvriendelijke en modieuze reisoplossing bieden zoals we altijd doen.

De X1 18 Inch Cabin herdefinieert koffers door het probleem op te lossen dat koffers niet gerepareerd kunnen worden en niet sterk gepersonaliseerd zijn. Deze modulaire koffer van koolstofvezel stelt klanten in staat om beschadigde onderdelen te vervangen of te repareren met de meegeleverde gereedschappen, in plaats van de koffer weg te gooien. Daarnaast wordt moleculaire recyclingtechnologie toegepast om recyclebare koolstofvezelcomposietmaterialen te produceren en circulaire technologie om duurzaam ontwerp te bevorderen, zodat een gesloten productiesysteem mogelijk is.

De X1 heeft een harde schaal gemaakt van magnesiumlegering met behulp van semi-vloeibare spuitgiettechnologie en bedekt met koolstofvezel. Het gebruikt een veganistische leren hoes om bezittingen veilig te stellen. De koffer wordt stuk voor stuk met de hand geassembleerd, zoals auto's. En de modulaire structuur maakt eenvoudige reparatie en vervanging mogelijk. Daarnaast gebruiken we moleculaire recyclingtechnologie om gerecyclede/recyclebare koolstofvezelcomposietmaterialen te maken en circulaire technologie om duurzaam ontwerp te bevorderen, zodat een gesloten productiesysteem mogelijk is.

De X1 heeft aparte compartimenten om verschillende items voor verschillende doeleinden op te bergen. De interne map kan laptops en tablets bevatten en kan worden verwijderd voor een snelle veiligheidscontrole op de luchthaven. De magnetische leren hoes zorgt voor gemakkelijke toegang tot items in de koffer. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw spullen organiseren of uit de koffer halen om ongemakkelijke momenten tijdens het reizen te voorkomen. De 360-graden grote spinnerwielen en de draaibare handgreep in de vorm van een vliegtuiggaspedaal zorgen voor een soepele rit en moeiteloze wendbaarheid.

De X1 18 Inch Cabin is ontworpen door James Zheng en zijn team bij PITAKA. Het project werd in 2021 geconceptualiseerd en het eerste productprototype werd gemaakt in april 2022. Het zal worden gelanceerd in december 2022. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de kofferindustrie en heeft samengewerkt met andere bedrijven om de uitdagingen van het combineren van verschillende materialen in de modulaire koffer aan te pakken. Ze hebben ook patenten verkregen voor het uiterlijk van het ontwerp.

De X1 18 Inch Cabin is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp combineert best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met de X1 18 Inch Cabin biedt PITAKA een duurzame en gepersonaliseerde reisoplossing die voldoet aan de behoeften van moderne reizigers. De modulaire structuur en het gebruik van innovatieve materialen maken het mogelijk om beschadigde onderdelen te vervangen en de levensduur van de koffer te verlengen. Daarnaast draagt het gebruik van gerecyclede materialen en circulaire technologie bij aan een duurzamere productie. Met de X1 18 Inch Cabin kunnen reizigers genieten van een stijlvolle en functionele koffer die past bij hun levensstijl.

Image Credits: PITAKA


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: James ZHENG, Min HUANG, Senzhao LU
Afbeeldingscredits: PITAKA
Projectteamleden: James ZHENG Min HUANG Senzhao LU
Projectnaam: X1 18 Inch Cabin
Projectklant: James ZHENG, Min HUANG, Senzhao LU


X1 18 Inch Cabin IMG #2
X1 18 Inch Cabin IMG #3
X1 18 Inch Cabin IMG #4
X1 18 Inch Cabin IMG #5
X1 18 Inch Cabin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp