Butterfly Effect: Een Multifunctionele Tas met Elegantie en Functionaliteit

Een Innovatief Ontwerp van Ipek Cetinkaya

Geïnspireerd door de prachtige en kleurrijke vlinders, heeft ontwerper Ipek Cetinkaya de Butterfly Effect tas gecreëerd. Deze tas kan van de ene staat naar de andere worden veranderd, als een metafoor waarbij een kleine verandering een grote impact kan hebben.

De Butterfly Effect tas is een multifunctionele handtas die is ontworpen om functioneel en veelzijdig te zijn, en zich aan te passen aan ons steeds sneller wordende levensritme. De vouw- en openfunctie maakt van de tas een accessoire voor een casual outfit, maar ook een schoudertas of een clutch voor een elegante avondjurk.

Voor de productie van deze innovatieve tas wordt hoogwaardig plantaardig kalfsleer gebruikt. De geometrische vormen en de combinatie van twee kleuren zorgen voor een bijzonder effect. Gouden klinknagels worden gebruikt als verbindend element van de geometrische vormen. Een verborgen magnetische sluiting zorgt voor een praktische opening en sluiting. De tas heeft een uitneembare binnenzak van suède, die ook in de tas kan worden gebruikt. Daarnaast is er een leren handvat met ketting om de tas over de schouder te dragen.

De Butterfly Effect tas heeft een hoogte van 15 cm, een breedte van 24 cm en een diepte van 8 cm. Het handvat heeft een bereik van 60 cm.

Dit innovatieve ontwerp is niet alleen multifunctioneel, maar ook elegant. De tas kan op verschillende manieren gedragen worden, afhankelijk van de situatie en de kleding.

Het project voor de Butterfly Effect tas begon in oktober 2020 in Düsseldorf en werd in februari 2021 in Istanbul afgerond.

Het ontwerp van de Butterfly Effect tas is gebaseerd op onderzoek naar de veranderende rol van vrouwen in de samenleving. Vrouwen zijn tegenwoordig overal aanwezig en moeten snel voorbereid zijn op de volgende activiteit. Een handtas is een onmisbaar accessoire voor een vrouw, maar het constant wisselen van tas kan tijdrovend zijn. Met de Butterfly Effect tas wordt deze moeite geëlimineerd door de functionaliteit ervan. De elegantie van de tas maakt het geschikt voor elke situatie, als een vlinder die zich aanpast aan zijn omgeving.

Het ontwerpen van deze multifunctionele tas was een uitdaging, omdat deze moest voldoen aan de snel veranderende levensstijl van zelfverzekerde vrouwen die altijd elegant willen zijn. Het speciale ontwerp is gerealiseerd met hoogwaardig leer en vakmanschap.

De Butterfly Effect tas is een handgemaakte leren tas met slimme details en functionaliteit. De combinatie van geometrische vormen en hoogwaardig kalfsleer in twee verschillende kleuren zorgt voor een bijzonder effect. De tas kan van vorm en grootte veranderen door de vouw- en openfunctie, waardoor het zowel een accessoire is voor een casual outfit als een schoudertas of clutch voor een elegante avondjurk.

De Butterfly Effect tas heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ipek Cetinkaya
Afbeeldingscredits: Ipek Cetinkaya
Projectteamleden: Ipek Cetinkaya
Projectnaam: Butterfly Effect
Projectklant: Ipek Cetinkaya


Butterfly Effect IMG #2
Butterfly Effect IMG #3
Butterfly Effect IMG #4
Butterfly Effect IMG #5
Butterfly Effect IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp