De DA17 Conductor: Een Stijlvolle en Praktische Tas voor Stedelijke Mobiliteit

Een Unisex Tas Geïnspireerd op Europese Treinconducteurs

De DA17 Conductor haalt inspiratie uit de uitrusting van Europese treinconducteurs. Met zijn compacte formaat biedt deze tas mobiliteit en functionaliteit in kleine ruimtes, waardoor het een ideale oplossing is voor stedelijke mobiliteit in het moderne tijdperk. Door dit unieke tasformaat te combineren met een breder gebruik en minimalistische stijl, biedt de DA17 Conductor een perfecte oplossing voor mensen die onderweg zijn in de stad.

De DA17 Conductor is een casual, compacte crossbody tas die is ontworpen om comfortabel rond te lopen in de stad. Deze tas is bedoeld als vervanging voor zowel portemonnees als traditionele handtassen. Het compacte formaat zorgt voor meer bewegingsvrijheid tijdens actieve activiteiten zoals wandelen en fietsen, terwijl de verhoogde capaciteit meer functionaliteit biedt dan alleen het dragen van een portemonnee of tas. De tas is voorzien van een veilige, zelfsluitende magnetische sluiting die met één vinger kan worden geopend. De slanke, verstelbare leren band is ontworpen voor comfort en draagbaarheid, zonder af te leiden van de algehele outfit van de gebruiker.

De DA17 Conductor wordt vervaardigd met behulp van traditioneel leerbewerkingsambacht in combinatie met moderne snij- en naaimachines. De unieke gebogen vorm en afwerking van de randen vereisen echter de expertise van vakbekwame ambachtslieden om een verfijnd en consistent resultaat te bereiken.

De afmetingen van de DA17 Conductor zijn 21,5 x 13 x 4 cm en het gewicht bedraagt 235 gram. De tas is gemaakt van hoogwaardig leer, wat zorgt voor duurzaamheid en een luxe uitstraling.

De DA17 Conductor is ontworpen door mevrouw Nuttida Kedjarun en haar team bij Dash. Het ontwerpproces begon in november 2019 en werd in maart 2020 afgerond. De tas werd vervolgens in juli 2020 gelanceerd voor online en fysieke verkoop.

Om de DA17 Conductor te ontwerpen, heeft het team uitgebreid onderzoek gedaan naar de levensstijl van specifieke gebruikers. Door vijf zorgvuldig geselecteerde gebruikers (van gemengd geslacht, tussen 18-28 jaar oud, wonend in de stad en met een minimalistische stijl) te vergezellen en te observeren tijdens hun vrije dag, kreeg het ontwerpteam inzicht in de levensstijl van de gebruikers en de items die zij meestal bij zich dragen.

De uiteindelijke vorm van de tas is direct afgeleid van de behoefte van de gebruikers aan een tas die beter aansluit bij hun mobiele en actieve levensstijl, evenals de items die zij dagelijks met zich meedragen. Verschillende prototypes werden gebouwd en uitvoerig getest om het ontwerp te verfijnen en ervoor te zorgen dat het product praktisch is in het dagelijks gebruik.

De DA17 Conductor bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het vinden van een ideaal formaat dat zowel mobiliteit als capaciteit biedt, was een creatieve uitdaging. Het bewust besluit om geen portemonnee te gebruiken, opende nieuwe mogelijkheden en resulteerde uiteindelijk in een compacter formaat met aanzienlijk meer functionaliteit.

Wat betreft het ontwerp van de sluiting van de tas, was het een technische uitdaging om een brede toegang te bieden in een compacte behuizing. De gebogen sluiting moest zorgvuldig worden verfijnd om een aangename curve te creëren en tegelijkertijd zoveel mogelijk interne capaciteit te behouden wanneer de tas gesloten is. Daarnaast werd extra aandacht besteed aan het minimaliseren van de grootte en positie van de openingen aan de zijkanten van de sluiting, om ervoor te zorgen dat de items in de tas veilig blijven en om het visuele ontwerp te verfijnen.

De DA17 Conductor is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Fashion and Travel Accessories Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De DA17 Conductor werd geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en werd erkend als een uitstekend ontwerp dat positieve gevoelens, verbazing en bewondering opwekt.

De DA17 Conductor is een stijlvolle en praktische tas die perfect is voor stedelijke mobiliteit. Met zijn unisex ontwerp, compacte formaat en veelzijdige functionaliteit biedt deze tas een ideale oplossing voor mensen die onderweg zijn in de stad. Of je nu gaat wandelen, fietsen of gewoon de stad verkent, de DA17 Conductor is de perfecte metgezel voor een moeiteloze en stijlvolle ervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: dash.
Afbeeldingscredits: dash.
Projectteamleden: Designer: Ms. Nuttida Kedjarun
Projectnaam: DA17 Conductor
Projectklant: dash.


DA17 Conductor IMG #2
DA17 Conductor IMG #3
DA17 Conductor IMG #4
DA17 Conductor IMG #5
DA17 Conductor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp