Sunac Emerald Coast: Een Oceaan-Thematisch Verkoopcentrum

Een Unieke Beleving van een Kustproject

Gelegen in Pingyang County, Wenzhou, is Sunac Emerald Coast het verkoopcentrum en belevingscentrum van een kustproject. Om de regionale kenmerken van het project en de functie als belevingscentrum te benadrukken, hebben de ontwerpers gekozen voor een oceaan-thematische uitstraling om een betere gebruikerservaring te creëren.

Het project heeft verschillende onafhankelijke functionele ruimtes die met elkaar verbonden zijn door een vloeiende circulatie. De functionele blokken zijn onderscheidend maar doordringen elkaar. Elke functionele ruimte heeft zijn eigen unieke sfeer.

Om de ruimte leven in te blazen, is het element van zeedieren als de ziel van het ontwerp gebruikt om het hele belevingscentrum te versieren en vitaliteit te geven.

De algehele ruimte maakt gebruik van grote oppervlakken van beige stenen. Het hoofdgedeelte wordt geaccentueerd door de stenen via de architectonische ontwerpmethode, waardoor de schoonheid van de architectonische structuur wordt benadrukt. De interieurruimte is versierd met handgemaakte glazen bakstenen met een golvende textuur, die de oceaan-thematische sfeer weerspiegelen. Bovendien is het plafond van de grote hal bekleed met LED-panelen, waardoor een natuurlijke ambiance wordt gecreëerd voor het tonen van het projectmodel.

Het interieur van 4000 vierkante meter bestaat uit een verkoopruimte van 1300 vierkante meter, een leefruimte van 2150 vierkante meter en een bijruimte van 550 vierkante meter. Het project belichaamt niet alleen een regulier verkoopcentrum, maar ook de creatie en begeleiding van een prachtige levensstijl.

Na het krijgen van de opdracht voor het project, hielden de ontwerpers nauw contact met de klant, bezochten ze de locatie om de omstandigheden en lokale culturele kenmerken te onderzoeken, en voerden ze het ontwerp uit op functioneel en spiritueel niveau. Tijdens de bouw selecteerde het team zorgvuldig kosteneffectieve materialen die het beste de ontwerpconcepten konden belichamen, optimaliseerde technieken, details en ruimtelijke schaal, en realiseerde uiteindelijk een perfecte uitvoering van het ontwerpschema.

Het project werd gerealiseerd tussen november 2019 en mei 2020 in Wenzhou, Zhejiang Province, China. Het ontwerpteam bestond uit Li Zizhao, Xia Pengjun, Zhang Gongfa, Wu Dandan, Yin Jiani, Xu Lei, Wang Xingyun en Zhao Yangyang.

De Sunac Emerald Coast heeft de zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Fotografie: JS studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DSC DESIGN
Afbeeldingscredits: Photography: JS studio
Projectteamleden: Li Zizhao, Xia Pengjun, Zhang Gongfa, Wu Dandan, Yin Jiani, Xu Lei, Wang Xingyun, Zhao Yangyang
Projectnaam: Sunac Emerald Coast
Projectklant: DSC DESIGN


Sunac Emerald Coast IMG #2
Sunac Emerald Coast IMG #3
Sunac Emerald Coast IMG #4
Sunac Emerald Coast IMG #5
Sunac Emerald Coast IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp