Verfrissende Kantoorontwerpen: Eiju's Natuurlijke en Nautische Thema's

Shunsuke Ohe's Eiju Project: Een Harmonie van Natuur en Nautiek

In een wereld waar kantoorruimtes vaak eentonig en functioneel zijn, doorbreekt het Eiju-project van ontwerper Shunsuke Ohe de conventies met twee unieke thema's die de werkervaring transformeren.

In het hart van Osaka heeft Shunsuke Ohe een kantoorruimte gecreëerd die niet alleen dient als een plek om te werken, maar ook als een bron van inspiratie en welzijn. Het Eiju-project bestaat uit twee verdiepingen, elk met een eigen thema: de hoofdverdieping is een toonbeeld van 'fusie met de natuur', terwijl de sub-verdieping de essentie van een 'cruise op de oceaan' vangt.

De hoofdverdieping verwelkomt bezoekers met een opvallende entree: een 24-delig boogvormig monument dat een grote boom voorstelt. Dit element, samen met de strategisch geplaatste planten en het gebruik van houtmaterialen, creëert een moderne, maar natuurlijk evenwichtige ruimte. Het is een plek waar de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en waar groen niet alleen decoratief is, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers.

De realisatie van dit ontwerp was mogelijk dankzij geavanceerde technieken en materialen. Zo zijn de plafonds vervaardigd uit stof en verf, terwijl de muren een combinatie van stof, verf, groen en glas vertonen. De vloeren zijn afgewerkt met tapijt en pvc-tegels, wat bijdraagt aan de akoestiek en het comfort van de ruimte.

Op de sub-verdieping wordt het thema van een cruise op de open zee tot leven gebracht met een kleurenpalet van blauw en wit. Louverpanelen aan de muren en indirecte verlichting creëren de illusie van zonlicht dat door de kieren schijnt, wat een verfrissende sfeer oplevert die contrasteert met de natuurlijke ambiance van de hoofdverdieping.

Het ontwerp van Eiju gaat verder dan esthetiek; het biedt een flexibele werkomgeving met diverse zitopstellingen, van hoge balies tot persoonlijke booths. Er zijn twee vergaderzalen, één volledig geluiddicht en de andere open met glazen wanden. Bovendien is er een bar en sofa's met uitzicht op de ramen, waar medewerkers kunnen ontspannen en opladen.

De uitdagingen van het ontwerp lagen in het creëren van twee verschillende thema's binnen één kantoor en het bieden van een werkomgeving die zowel esthetisch als functioneel is. Shunsuke Ohe heeft deze uitdagingen met verve overwonnen, wat resulteerde in een ruimte die niet alleen dient voor werk, maar ook als een toevluchtsoord voor creativiteit en rust.

De erkenning van Eiju's ontwerpinnovatie is bevestigd met de toekenning van de Bronzen A' Design Award in 2024, een bewijs van de creatieve vindingrijkheid en de bijdrage aan een verbeterde levenskwaliteit. Met dit project heeft Shunsuke Ohe een nieuwe standaard gezet voor kantoorontwerpen die de ziel voeden en de geest inspireren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : HIROSHI TANIGAWA by ToLoLo studio
Projectteamleden: SHUNSUKE OHE
Projectnaam: Eiju
Projectklant: Shunsuke Ohe


Eiju IMG #2
Eiju IMG #3
Eiju IMG #4
Eiju IMG #5
Eiju IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp