Juwelenkistje: Een Luxueus Neoklassiek Appartement Geïnspireerd door Sieraden

Een Ontwerp van Idan Chiang

Inleiding

Dit luxueuze neoklassieke appartement, ontworpen door Idan Chiang, is geïnspireerd door de collectie sieraden van de eigenaar. Het interieurontwerp belichaamt de elementen van juwelen en creëert een kleurrijke en prachtige structuur die doet denken aan fijne sieraden. Met behulp van vakmanschap en organische lijnen met een bionisch tintje, wordt een luxueuze en warme woonruimte gecreëerd met een emotionele uitstraling.

De unieke kenmerken van dit ontwerp zijn te vinden in de onregelmatige meubels en meubelstukken die de hoekige vormen van de sieraden weerspiegelen. De TV-wand is bijvoorbeeld geïnspireerd op de vorm van een ornamentale oorbel. Door gebruik te maken van verschillende natuurstenen die lijken op de structuur van sieraden, worden de fijne details op een architecturale manier geïnterpreteerd. De belangrijkste verlichting in de eetkamer is geïnspireerd op de herinnering van de eigenaar aan Kyoto tijdens de periode van de esdoorns. Zelfs de veren tegelwand in het toilet is een verzamelobject uit het bekende warenhuis Harrods in Engeland.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van kunstzinnig meubilair dat smaak en textuur toevoegt aan de ruimte. De woonkamer is ontworpen in een loungestijl met een beweegbare schuifdeur van de TV-wand. Wanneer deze gesloten is, symboliseert de boog de geometrische straling van sieraden als kunst. In de studeerkamer en eetkamer zorgen Edra sofa's, Serip verlichting en Moooi behang voor onregelmatige organische lijnen en vormen. De bloemmotieven worden opnieuw geïnterpreteerd vanuit een modern en grafisch perspectief, waardoor de ruimte een neoklassieke uitstraling krijgt.

Met een oppervlakte van 275 vierkante meter biedt dit appartement een grote slaapkamer, een studeerkamer, drie kleedkamers, een grote badkamer, twee badkamers, een keuken, eetkamer en woonkamer.

De interactie van dit ontwerp wordt gerealiseerd door het rijke gebruik van kleuren en materialen. Door een realistische ontwerpbenadering toe te passen, heeft de ontwerper stijl uit de sieradenelementen gehaald en de hele ruimte geïnterpreteerd met een eigentijdse esthetiek. Door de leefervaring van de bewoners en de presentatie van sieraden op verschillende momenten te integreren, wordt een unieke en luxueuze woonstijl gecreëerd.

Dit project begon in 2020 en werd in februari 2021 voltooid in Taipei City, Taiwan. Tijdens het ontwerpproces heeft de ontwerper uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende soorten sieraden, stijlen en texturen om de sieradenelementen te kunnen transformeren naar ruimtelijke elementen. Het resultaat is een ruimte waarin de waarde van sieraden wordt gepresenteerd door middel van fysieke glans, kleur en materiaalgevoel in combinatie met abstracte ontwerptaal.

Tijdens het ontwerpproces waren er ook uitdagingen, zoals het vinden van de juiste kleur voor de wanden. Voor de slaapkamerwand wilde de ontwerper bijvoorbeeld een saffierachtige kleur bereiken, maar na verschillende blauwtinten te hebben geprobeerd, werd de gewenste kleur uiteindelijk bereikt door verschillende tinten blauwe verf te mengen.

Al met al is dit neoklassieke appartement een prachtig voorbeeld van hoe sieraden kunnen dienen als inspiratiebron voor interieurontwerp. Door de schoonheid van de natuur te combineren met de verfijning van sieraden, is een luxueuze en verfijnde woonruimte gecreëerd.

Afbeeldingen met dank aan MooonTen Studio en One Photo.

Let op: Het auteursrecht behoort toe aan Latelier Fantasia.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Idan Chiang of L'atelier Fantasia
Afbeeldingscredits: MooonTen Studio, One Photo
Projectteamleden: Idan Chiang
Projectnaam: Jewelry Box
Projectklant: Idan Chiang of L'atelier Fantasia


Jewelry Box IMG #2
Jewelry Box IMG #3
Jewelry Box IMG #4
Jewelry Box IMG #5
Jewelry Box IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp