Grand Children Palace: Een Unieke Ruimte voor Vroeg Onderwijs

Een Innovatief Ontwerp van Royin Studio

Inleiding:

Het Grand Children Palace, ontworpen door Royin Studio, is een opvallend vroeg onderwijscentrum dat kinderen helpt om verschillende vaardigheden te ontwikkelen door middel van diverse programma's. Het ontwerp is geïnspireerd op het Grand Palais en biedt een ruime en open omgeving waarin kinderen kunnen leren, spelen en groeien. Met unieke kenmerken en een focus op interactie, is het Grand Children Palace een ideale plek voor kinderen om hun verbeelding de vrije loop te laten en zich te ontwikkelen.

Ontwerper Roy Yin en zijn team hebben het Grand Palais als referentie genomen voor het ontwerp van het vroeg onderwijscentrum. Het Grand Palais staat bekend om zijn ruime open ruimte en het huisvest diverse artistieke evenementen in Parijs. Het idee was om het vroeg onderwijscentrum een vergelijkbare ruimte te geven voor toekomstige evenementen en speelplaatsen. Dit zou niet alleen het budget voor de klanten besparen, maar ook zorgen voor een beter businessplan, een ideale locatie voor evenementen en een betere manier van lesgeven en spelen. Het resultaat is een comfortabele en ruime centrale ruimte in het midden van het centrum.

Het Grand Children Palace onderscheidt zich van andere vroeg onderwijscentra door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Het kruisvormige open gedeelte in het midden van het centrum biedt talloze mogelijkheden voor docenten en externe organisaties om evenementen en lessen te organiseren. Dit zorgt voor een dynamische en veelzijdige leeromgeving waarin kinderen kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.

Het ontwerp van het Grand Children Palace is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen, zoals milieuvriendelijke verf, houtfineer, eikenhouten vloeren en keramische tegels. Bijzondere aandacht is besteed aan de veiligheid en het comfort van de kinderen, met kleine openingen door de hele ruimte om kinderen aan te moedigen te verkennen en te spelen.

Het Grand Children Palace heeft een netto oppervlakte van 680 vierkante meter en is een renovatieproject dat is omgebouwd van een oude fabrieksruimte tot een educatieve ruimte. Het project is gestart in april 2018 en werd in augustus 2018 voltooid in Guangzhou, China.

Het ontwerp van het Grand Children Palace moest enkele uitdagingen overwinnen, waaronder het verwijderen van een deel van het plafond van de fabriek vanwege de slechte staat ervan. Dit resulteerde in onverwachte openingen tussen de bakstenen muur en het boogvormige dak, die de buitenkant van het gebouw blootlegden. Daarnaast voldeed de brandbeveiliging van de fabriek niet aan de eisen voor een educatieve faciliteit. Ondanks een beperkt budget slaagde het team erin om het plafond te reconstrueren en te voldoen aan de brandbeveiligingseisen.

Het Grand Children Palace is een inspirerende en innovatieve ruimte voor vroeg onderwijs. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te leren, te spelen en te groeien in een omgeving die interactie en creativiteit stimuleert. Met zijn unieke ontwerp en focus op openheid en vrijheid, is het Grand Children Palace een plek waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: Fotograaf Roy Yin, Grand Children Palace, 2018.

Afbeelding #2: Fotograaf Roy Yin.

Afbeelding #3: Fotograaf Roy Yin.

Afbeelding #4: Fotograaf Roy Yin.

Afbeelding #5: Fotograaf Roy Yin.

Intellectueel Eigendomsbericht:

Het auteursrecht behoort toe aan Roy Yin, 2018.

Prijzen en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Roy Yin
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Roy Yin, Grand Children Palace, 2018. Image #2: Photographer Roy Yin. Image #3: Photographer Roy Yin. Image #4: Photographer Roy Yin. Image #5: Photographer Roy Yin.
Projectteamleden: Roy Yin, He Sen, Tingkui Zhou, Diana Liang , Liu Yan, Huiyun Miao
Projectnaam: Grand Children Palace
Projectklant: Roy Yin


Grand Children Palace IMG #2
Grand Children Palace IMG #3
Grand Children Palace IMG #4
Grand Children Palace IMG #5
Grand Children Palace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp