Atelier Intimo Flagship: Een Theatrale Beleving van Lingerie

Een Unieke Retailervaring Ontworpen door O en O Studio Ltd

In 2020 werd onze wereld getroffen door natuurrampen, zoals de Australische bosbrandencrisis, en het ongekende Covid-19-virus. Atelier Intimo Flagship, ontworpen door O&O Studio, is geïnspireerd op het concept van de Wedergeboorte van de Verbrande Aarde. Dit concept impliceert het gebruik en de integratie van de helende kracht van de natuur, die de mensheid nieuwe hoop kan geven. O&O Studio wilde ook een dramatische ruimte creëren waar bezoekers een moment kunnen nemen om te fantaseren en zich voor te stellen in deze tijd en ruimte.

Atelier Intimo Flagship is geen typische winkel, maar een podium voor het merk. Bij binnenkomst valt meteen de op maat gemaakte winkelpui op, geïnspireerd op het concept van de Wedergeboorte van de Verbrande Aarde. Deze gouden bekleding van roestvrij staal geeft bezoekers een hint van wat ze binnen kunnen verwachten. Dankzij het grote glasoppervlak kunnen bezoekers direct naar binnen kijken, waardoor ze worden gestimuleerd om naar binnen te stappen en de ervaring zelf te beleven.

Naast de algehele interieurruimte heeft O&O Studio ook een serie van vier 3D-geprinte installatiekunstwerken gemaakt die de filosofie van het merk en het vlaggenschipconcept verder uitdiepen. Deze 4 installaties maken gebruik van verschillende delen van paspoppen, zoals staande volledige lichamen, zittende figuren, benen en handen, in combinatie met bloeiende bloemblaadjes en roterende vleugels.

De vloeroppervlakte van de winkel bedraagt ongeveer 180 m², met een hoogte van respectievelijk 3,5 m en 3 m voor de begane grond en de eerste verdieping. Om de vrije hoogte te maximaliseren en flexibiliteit voor toekomstig gebruik mogelijk te maken, heeft O&O Studio gekozen voor een zwart geschilderd zichtbaar plafond. Dit is ook belangrijk omdat bezoekers zich kunnen concentreren op de producten, de door O&O Studio ontworpen kunstinstallaties en de zijwand-displays.

De bestaande trap is veranderd van een L-vormige naar een U-vormige configuratie. Hierdoor kunnen de achterruimtes effectief worden gegroepeerd aan de achterkant, terwijl de winkelruimtes aan de voorkant worden gemaximaliseerd. Dit maakt het ook mogelijk dat de VIP-ruimte op de eerste verdieping op een verhoogd platform zit en geniet van de drie theatrale ramen. Deze ruimte kan volledig worden geopend en worden gebruikt voor de lancering van nieuwe producten. Met behulp van een lang gordijn kan de ruimte worden omgetoverd tot een echte privé-VIP-ruimte voor het passen van lingerie en privéfeestjes.

Het project begon in februari 2020 in Shanghai, China en werd in mei 2020 voltooid. Het vlaggenschip herbergt ook een onderzoeksproject genaamd 15plus1, waarbij 15 vrouwelijke klanten en 1 vrouwelijk personeelslid zijn uitgenodigd om hun borstvormen in 3D te laten scannen en 3D-geprinte paspoppen te dragen met producten van Atelier Intimo. Langs de muur tussen de begane grond en de eerste verdieping zijn 16 cirkelvormige elementen geplaatst, elk met een halve paspop. Ze hebben allemaal dezelfde diepte, maar een roterende gelaagdheid om de paspoppen subtiel te onderscheiden en tegelijkertijd een consistente filosofie uit te dragen.

O&O Studio zag dit als een fascinerende uitdaging en een kans om het eerste vlaggenschip van Atelier Intimo te creëren, dat zou dienen als springplank voor verdere successen. Het succes van hoe de dramatische en theatrale ruimte is geïntegreerd en geharmoniseerd met het merk en de producten bevestigt ook het sterke geloof in de filosofie van O&O Studio. Het vlaggenschip biedt niet alleen een nieuw en onderscheidend beeld voor de klant, maar ook extra ontwerp- en commerciële waarde voor het bedrijf van de klant.

Atelier Intimo Flagship is een unieke retailervaring die de bezoekers meeneemt op een reis van verbeelding en verwondering. Met zijn dramatische ruimte, opvallende kunstinstallaties en aandacht voor detail, is het een eerbetoon aan de kracht van de natuur en de schoonheid van lingerie.

Afbeeldingen met dank aan:

Afbeelding #1: Fotograaf Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020

Afbeelding #2: Fotograaf Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020

Afbeelding #3: Fotograaf Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020

Afbeelding #4: Fotograaf Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020

Afbeelding #5: Fotograaf Katt Chung Yap, Atelier Intimo Flagship, 2020

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Atelier Intimo Flagship is erkend voor zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: O&O STUDIO LTD
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020 Image #2: Photographer Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020 Image #3: Photographer Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020 Image #4: Photographer Tian Fang Fang, Atelier Intimo Flagship, 2020 Image #5: Photographer Katt Chung Yap, Atelier Intimo Flagship, 2020 Video Credits: Atelier Intimo
Projectteamleden: Suzanne Li Eric Chan Katt Chung Yap
Projectnaam: Atelier Intimo Flagship
Projectklant: O&O STUDIO LTD


Atelier Intimo Flagship IMG #2
Atelier Intimo Flagship IMG #3
Atelier Intimo Flagship IMG #4
Atelier Intimo Flagship IMG #5
Atelier Intimo Flagship IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp