Gracious Flow: Een Verfijnde en Unieke Medische Kliniek

Een Ontwerp van Zi-Chen Lin

Inleiding

De medische kliniek Gracious Flow, ontworpen door Zi-Chen Lin, is een unieke ruimte die het traditionele klinische gevoel overstijgt. Het ontwerp is geïnspireerd op de persoonlijke ervaring van de ontwerper tijdens het wachten op een colonoscopie en de angst die werd opgeroepen door de koude, onaangename sfeer van de traditionele medische kliniek. Met Gracious Flow wilde Lin een omgeving creëren die patiënten comfort biedt en de druk en spanning verlicht die vaak gepaard gaan met een bezoek aan de dokter.

Gracious Flow is gevestigd in New Taipei City, Taiwan en werd in april 2020 voltooid. Het interieur van de kliniek beslaat ongeveer 70 ping en omvat een ontvangsthal, een receptie, twee onderzoekskamers, een grote en een kleine gastro-enterologie-operatiekamer, een echografiekamer, een röntgenkamer, een consultatieruimte, een herstelruimte, een lounge, een laboratoriumruimte en een kantoor.

Ontwerper Zi-Chen Lin heeft bij het realiseren van Gracious Flow gebruik gemaakt van verschillende gebogen elementen om vloeiende lijnen te creëren. De consultatie- en behandelkamers zijn gescheiden door glazen wanden om de transparantie te vergroten. Franse ramen en glazen scheidingswanden zorgen ervoor dat de kliniek baadt in natuurlijk licht. De witte plafonds en muren contrasteren met de grijze vloeren en creëren een gevoel van sereniteit. De lijn van het plafond is gebogen en afgerond om harde lijnen te elimineren en de stroom en verzameling van "qi" in de Chinese Feng Shui mogelijk te maken. Een van de consultatieruimtes heeft een paneel in de vorm van de punt van een tong als speelse knipoog naar het kantoor van de gastro-enteroloog.

Het materiaalgebruik in Gracious Flow omvat glas, kunststeen en walnoot. De keuze voor materialen is gericht op het creëren van een rustgevende omgeving voor patiënten. De witte en grijze tinten worden aangevuld met warme bruine walnootaccenten, die een gevoel van comfort en geborgenheid oproepen.

Het ontwerp van Gracious Flow is niet alleen gericht op het comfort van de patiënten, maar ook op de efficiëntie van de medewerkers. De verkeersstromen zijn zorgvuldig verborgen, waardoor de werkdruk voor het personeel wordt verminderd en ze efficiënt kunnen werken in een ontspannen omgeving.

Gracious Flow is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Gracious Flow heeft Zi-Chen Lin een medische kliniek gecreëerd die verder gaat dan de traditionele normen. Het ontwerp biedt patiënten een comfortabele en rustgevende omgeving, terwijl het tegelijkertijd efficiëntie en functionaliteit voor het personeel waarborgt. Gracious Flow is een voorbeeld van innovatief en doordacht ontwerp in de medische wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zi-Chen Lin
Afbeeldingscredits: Calm Arts Design
Projectteamleden: Zi-Chen Lin
Projectnaam: Gracious Flow
Projectklant: Zi-Chen Lin


Gracious Flow IMG #2
Gracious Flow IMG #3
Gracious Flow IMG #4
Gracious Flow IMG #5
Gracious Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp