BMW Rongbaohang: Een Symfonie van Duurzaamheid en Stijl

Yixian Chen transformeert BMW 5S Store met innovatief ontwerp

In de wereld van luxe automerken staat BMW bekend om zijn streven naar technologische vooruitgang en geavanceerde ideeën. Yixian Chen heeft deze filosofie omarmd en toegepast in het ontwerp van de nieuwe Rongbaohang BMW 5S Store, waarbij duurzaamheid en moderniteit samenkomen in een harmonieus geheel.

De Rongbaohang BMW 5S Store, gelegen in het hart van Tianjin's Binhai New Area, is niet alleen een toonbeeld van de BMW-ervaring, maar ook een manifestatie van de hedendaagse levensstijl die vitaliteit, passie en vrijheid uitstraalt. Yixian Chen heeft de lokale omgeving en de stedelijke geest zorgvuldig in overweging genomen om een ruimte te creëren die zowel de tijdgeest als duurzaamheid weerspiegelt.

Wat dit project onderscheidt, is de integratie van duurzaamheidsprincipes in elk detail. Het ontwerpteam heeft het verlichtingssysteem opnieuw ontworpen en houten roosters geplaatst bij de hoge ramen, waardoor natuurlijke texturen samensmelten met moderne technologie. Dit resulteert in een ruimte die, door het spel van licht en schaduw, een diffuse en elegante uitstraling krijgt.

De realisatie van dit project was een uitdaging op het gebied van engineering en kosten. Door de afmetingen van de acrylplaten aan te passen, heeft het team de kosten aanzienlijk kunnen verlagen zonder in te boeten aan esthetiek. Het resultaat is een adembenemend landschap dat zowel budgetvriendelijk als visueel aantrekkelijk is.

Met een totale oppervlakte van 3496 vierkante meter heeft de renovatie geleid tot een efficiëntere indeling van de ruimte. Het kantooroppervlak is gehalveerd, terwijl de klantenlounge en de voertuigdisplayruimte zijn uitgebreid, wat zorgt voor een ruimere en meer uitnodigende omgeving.

De interactie met de ruimte is doordacht en vol ceremonie. Een simpele aanraking van een knop onthult de nieuwe autowerkplaats, waar de eenvoud van de interieurwanden en zachte decoratie de complexiteit van expressie overbrengt, waardoor de aandacht naar de producten zelf gaat. Dit creëert niet alleen een focus op de auto's, maar biedt ook een emotionele waarde voor de consument.

De uitdagingen bij het opzetten van een grootschalig project zoals de watergordijninstallatie waren aanzienlijk, maar zijn succesvol overwonnen door nauwkeurige berekeningen en aandacht voor waterdichting en vochtwering. Het ontwerp, gebaseerd op een unieke en doordringende circulaire bewegingslijn, symboliseert zowel de dynamische rijbaan van BMW-raceauto's als de rimpelingen van stromend water, en versterkt zo de merkidentiteit van BMW.

De Rongbaohang BMW 5S Store is niet alleen een ruimte waar klanten de nieuwste BMW-modellen kunnen ervaren, maar ook een toonbeeld van hoe design, technologie en duurzaamheid kunnen samensmelten om een unieke en betekenisvolle omgeving te creëren. Met deze benadering heeft Yixian Chen een nieuwe standaard gezet voor commerciële ruimtes binnen de auto-industrie en daarbuiten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yixian Chen
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Rex Duan, Rongbaohang BMW, 2023. Image #2: Photographer Rex Duan, Rongbaohang BMW, 2023. Image #3: Photographer Rex Duan, Rongbaohang BMW, 2023. Image #4: Photographer Rex Duan, Rongbaohang BMW, 2023. Image #5: Photographer Rex Duan, Rongbaohang BMW, 2023.
Projectteamleden: Yixian Chen
Projectnaam: Rongbaohang BMW
Projectklant: CX Design


Rongbaohang BMW IMG #2
Rongbaohang BMW IMG #3
Rongbaohang BMW IMG #4
Rongbaohang BMW IMG #5
Rongbaohang BMW IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp