Shogun Castle: Een Unieke Mix van Oude en Moderne Japanse Stijl

Een Remodeling Appartement Huis Ontworpen door Yoshiaki Sugi

Inleiding

In de bruisende stad Kitakyushu, Japan, staat een opmerkelijk appartementencomplex dat de aandacht trekt van voorbijgangers. Het Shogun Castle, ontworpen door de getalenteerde ontwerper Yoshiaki Sugi, is een ware mix van oude en moderne Japanse stijl. Met zijn unieke kenmerken en artistieke details is dit ontwerp een ware traktatie voor de zintuigen.

Yoshiaki Sugi vond inspiratie voor het Shogun Castle in de voortdurende stadsvernieuwing en herontwikkelingsprojecten in de buurt. Het appartementencomplex, dat uitzicht biedt op deze transformatie, leek op een modern kasteel. Sugi besloot om de exclusieve ruimte met het dakterras van meer dan 100 vierkante meter te beschouwen als de toren van het kasteel. Naast de woonkamer liet hij een inspiratieloze Japanse stijlkamer achter en gebruikte deze als een speciale ruimte voor de huiseigenaar, de Shogun van dit huis.

Wat het Shogun Castle echt uniek maakt, is de aandacht voor detail en de artistieke elementen die in het ontwerp zijn verwerkt. Om een oneindige diepte en verhaal in de Japanse stijlkamer te creëren, vroeg Sugi vier schilders die werkten aan de reproductie van de huidige staat van nationale schatrolschilderijen om originele tekeningen voor de muren en het plafond te schilderen. Deze unieke, originele tekeningen en muuroppervlakken werden vervolgens door de vier kunstenaars ondertekend en verzegeld, wat het verhaal tot leven bracht en de schoonheid van de Japanse cultuur tentoonspreidde.

Het Shogun Castle is gerealiseerd met behulp van traditionele Japanse materialen, zoals behang, diatomeeënaarde, Japanse matten, gipsplaten, verlichting, hout, fusuma en unieke Japanse subtiliteit. Door het gebruik van materialen zoals hennep papier, natuurlijke minerale pigmenten en bladgoud, heeft Sugi een ruimte gecreëerd die doordrenkt is van de schoonheid van de Japanse ambacht.

Met een totale vloeroppervlakte van 97,80 vierkante meter biedt het Shogun Castle een speciale Japanse kamer van 10 vierkante meter voor de huiseigenaar. Deze ruimte is zorgvuldig ontworpen om de aantrekkingskracht van de Japanse stijlkamer opnieuw te definiëren en te heroverwegen. Het contrast tussen de prachtige Japanse stijlkamer en de andere leefruimtes, die zijn ontworpen als inorganische ruimtes met behulp van natuurlijk licht, versterkt de aantrekkelijkheid van beide ruimtes.

Het Shogun Castle-project begon in mei 2019 en werd in september 2019 voltooid in Fukuoka, Japan. Met de Olympische Spelen in Tokyo in het vooruitzicht, wilde Yoshiaki Sugi de schoonheid van de Japanse renovatie aan de wereld laten zien en deze nalaten voor toekomstige generaties.

Het Shogun Castle heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze award erkent het goed ontworpen, praktische en innovatieve karakter van het ontwerp, dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Het Shogun Castle draagt bij aan een betere wereld door het integreren van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken.

Met het Shogun Castle heeft Yoshiaki Sugi een meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van de Japanse cultuur en ambacht combineert met moderne esthetiek. Dit unieke ontwerp is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Japan en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yoshiaki Sugi
Afbeeldingscredits: Image #1#2#3#4#5 Photographer Marie Yoshinaga, uruphoto
Projectteamleden: Oldgear, Yoshiaki Sugi, Kouta Iwatani, Yoshihisa Sugimoto, Tomomi Nakanishi, Tomi Kamiya, Grand Printing Co., Panasonic living kyushu co., Uruphoto
Projectnaam: Shogun Castle
Projectklant: Yoshiaki Sugi


Shogun Castle IMG #2
Shogun Castle IMG #3
Shogun Castle IMG #4
Shogun Castle IMG #5
Shogun Castle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp