NorthYork Design: Een Delicate en Ongecompliceerde Kantoorruimte

Een Uniek Ontwerp van Alex Hsiung

In plaats van overbodige veranderingen in materialen, heeft de ruimte handgeschilderde verf, natuurlijk hout en zacht steen. Alles baadt in natuurlijk licht. Van vloer tot plafond biedt het raam uitzicht op weelderig groen, waardoor er een resort-eiland in de stad ontstaat om te ontsnappen aan de hoge druk op de werkplek.

Het kantoor is een plek waar je meer dan 8 uur per dag doorbrengt. In tegenstelling tot een traditionele en koude uitstraling, willen we een ander kantoor creëren met als thema humanisme en puurheid. De natuurlijke stucwerk elementen, de eenvoudige en pure witte kleur en de ingetogen modieuze stijl vormen samen een delicate en opgeruimde ruimte. Door het ingenieuze ontwerp, de combinatie en stapeling van verschillende materialen ontstaat er een unieke op maat gemaakte ruimte.

Voor dit ontwerp zijn onder andere staal geborsteld fineer, geïmiteerd leisteen textuurpaneel, geïmporteerde vloertegels, metaal, niet-giftige coating en gelamineerd hard plastic gebruikt.

In een ruimte van 100 m² bevinden zich een balie, vergaderruimte, ontvangstgedeelte, werkruimte en theekamer.

Dit interieurontwerp, dat de nadruk legt op handgeschilderde verf, moderne stijl en lage-chromakleuren, is gerealiseerd door Alex Hsiung en zijn team.

De ruimte is ontworpen om een gevoel van rust te creëren. De ijzeren oppervlakte en fineer vormen een receptiebalie, en het zwevende licht eronder vermindert het volume. De handgeschilderde muur in grijstinten zorgt ervoor dat de geest geleidelijk tot rust komt. Met de uitbreiding van de receptiebalie wordt het lagere niveau uitgebreid tot een tv-wand in een loungeruimte. De hoofdmuur is gebaseerd op inktkleur, en de overgang van donkere en lichte kleuren creëert rijke lagen.

De loungeruimte begint met een vloer in grijstinten en strekt zich horizontaal uit na het beklimmen van de gevel naar een displaykast in inktkleur, die niet alleen de tv-wand weerspiegelt, maar ook een balans van spanning creëert met de witte hangende opbergkasten erboven. De opeenvolgende beweging leidt naar het uitzicht buiten het raam en brengt een heldere en transparante sfeer met zich mee. Grijstinten strekken zich uit tot aan het luifel, en het rustieke stucwerk injecteert een zachte sfeer in het open vergadergedeelte. De golvende steen vormt een perfect eindpunt. De glazen vitrine ernaast bevat verschillende collecties. Onder de lichtbron wordt een ruimte van ingetogen elegantie gecreëerd. De transparante glazen scheidingswand opent de ruimte. Door een soepele verkeersstroom worden de velden opnieuw gedefinieerd om beter met elkaar te verbinden.

Het project werd voltooid in mei 2020 in New Taipei City, Taiwan.

Voor dit ontwerp is geen gebruik gemaakt van drukke stoelen en scheidingswanden, om het comfort van het kantoor en de interactie tussen collega's aanzienlijk te verbeteren. Het ontvangstgedeelte is open en gecombineerd met doorlopende vloer-tot-plafond ramen om het groen naar binnen te brengen, waardoor de ernst van de vergaderruimte wordt verminderd en er een aangename sfeer aan de ruimte wordt toegevoegd. Bezoekers kunnen in de meest comfortabele ambiance praten over het blauwdruk van hun dromen.

Er waren verschillende uitdagingen bij het ontwerpen van deze ruimte. Er zijn geen massieve muren die de ruimtes scheiden, de transparante glazen scheidingswand opent de ruimte. Door een soepele verkeersstroom worden de velden opnieuw gedefinieerd om beter met elkaar te verbinden. Een eenvoudig kleurenpalet strekt zich uit over het hele kantoor. Zuivere kleuren laten ideeën vrijelijk opstijgen. De houtelementen aan de gevel zetten de warmte voort van het ontvangstgedeelte, terwijl het bruine fineer een zachte warmte injecteert om de stijfheid en starheid van het kantoor te verzachten.

NorthYork Design heeft met dit ontwerp een kantoorruimte gecreëerd die zich onderscheidt door zijn delicate en ongecompliceerde uitstraling. Het gebruik van natuurlijke elementen en verschillende materialen zorgt voor een unieke en op maat gemaakte ruimte. Met oog voor comfort en interactie tussen collega's is dit een kantoor waar men graag verblijft.

Afbeeldingen met dank aan NorthYorkDesign.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alex Hsiung
Afbeeldingscredits: NorthYorkDesign
Projectteamleden: Alex Hsiung
Projectnaam: NorthYork Design
Projectklant: Alex Hsiung


NorthYork Design IMG #2
NorthYork Design IMG #3
NorthYork Design IMG #4
NorthYork Design IMG #5
NorthYork Design IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp