Shanghai Bungalow Herdefinieert Wonen met Natuur

'Time of Nature': Een Harmonieuze Samensmelting van Design en Dagelijks Leven

Ontwerper Rui Tian brengt een ode aan de natuur en historie in het hart van Shanghai met een uniek vier verdiepingen tellend bungalowproject.

In de drukte van Shanghai ligt een serene oase genaamd 'Time of Nature', een vierlaagse bungalow die een rustpunt vormt in de stedelijke omgeving. De ontwerper, Rui Tian, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen dient als een toevluchtsoord voor het dagelijks leven, maar ook als een eerbetoon aan de traditionele Shanghainese architectuur. Met een nadruk op functionele attributen en persoonlijke ruimtes, biedt 'Time of Nature' een unieke woonervaring die de grenzen tussen werk, ontspanning en wonen doet vervagen.

De bungalow onderscheidt zich door zijn traditionele Shanghainese stijl, met comfortabele plafondhoogtes, regelmatige indelingen en een charmante voor- en achtertuin. Het ontwerp van elke verdieping is afgestemd op specifieke behoeften: van een eet- en ontvangstgebied tot een lees- en meditatieruimte, van een ontspannen drinkgelegenheid tot een vredige slaapkamer. Deze benadering weerspiegelt niet alleen de harmonie binnen het gezin, maar ook de filosofie van integratie en co-existentie.

De realisatie van 'Time of Nature' is een staaltje vakmanschap waarbij de rondingen van het dak, de trapleuningen en de hoeken van de muren het huis een zachte uitstraling geven en abrupte overgangen vermijden. Grote oude stalen ramen aan zowel de noord- als de zuidzijde zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. De master bedroom suite op de bovenste verdieping is uitgerust met een kleine woonkamer en twee grote draaideuren die de ruimtes van elkaar scheiden, waardoor een sfeer van transparantie en privacy ontstaat.

Bij de renovatie van de bungalow heeft Rui Tian de originele plafonds verwijderd om volledig gebruik te maken van het schuine dak, wat resulteert in een comfortabele hoge ruimte die de charme van het oude huis benadrukt. Het dak is opnieuw bekleed met oud hout, wat de nostalgische sfeer van weleer terugbrengt en de historische waarde verhoogt. De inrichting, met een focus op natuurlijke materialen en antiek meubilair, versterkt de verbinding met de natuur en de geschiedenis.

'Time of Nature' is niet alleen een meesterwerk van design, maar ook een bekroond project, onderscheiden met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, ervaring en innovatie, en bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven. Rui Tian's 'Time of Nature' is een toonbeeld van hoe kunst, wetenschap, design en technologie samenkomen om een betere wereld te creëren.

Met 'Time of Nature' heeft Rui Tian een ruimte gecreëerd die niet alleen de dagelijkse behoeften dient, maar ook een plek van rust en inspiratie biedt in de hectiek van de stad. Het project, gestart in 2020 en voltooid in augustus 2022, is een voorbeeld van hoe design en architectuur kunnen samengaan met de ritmes van de natuur en de eisen van het moderne leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tian Rui
Afbeeldingscredits: Tian Rui
Projectteamleden: Tian Rui
Projectnaam: Time of Nature
Projectklant: S House Art Design (Shanghai) Co., LTD


Time of Nature IMG #2
Time of Nature IMG #3
Time of Nature IMG #4
Time of Nature IMG #5
Time of Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp