Silver Lining: Een Betoverende Fusie van Natuur en Exotische Elementen

Een Uniek Restaurant en Bar Ontwerp door Ching Hu

De perfecte plek om je leven wat pit te geven en je stemming op te vrolijken, of je nu met vrienden bent of alleen. Dat is wat deze fusiebar biedt, gelegen op de begane grond van een oud gebouw in het centrum van Taipei. Het ontwerp, genaamd Silver Lining, combineert de voorkeur van de eigenaar voor bogen en exotische accenten en visualiseert het concept van een nacht door de vallei. Donkergroene tinten vullen de ruimte, terwijl de kolommen in het midden de ruimte verdelen in keuken- en zitgedeeltes. Ondanks de beperkte ruimte zorgen twee omgekeerde L-vormige gebieden voor een soepele doorstroming en een gezellige eetervaring.

Het ontwerp van Silver Lining onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. De groene muren en deuren, samen met de horizontaal openende vouwramen, voldoen niet alleen aan de basisbehoeften van een bar, maar bieden ook de klanten een betere zorg en bescherming, vooral tijdens de pandemie. De ramen zijn gemaakt van matglas, waardoor het lijkt alsof het maanlicht door de schaduwen van de bossen in de vallei beweegt en voorbijgangers verleidt. Samen met het groen en grijs zorgen accessoires en constructiemethoden die de natuur nabootsen ook voor een rustgevende ervaring, waardoor er een moment van vrede ontstaat te midden van de bergen.

Met een oppervlakte van 99,1 m2 is Silver Lining een intieme en gezellige ruimte die doordrenkt is van natuurlijke elementen. De ruwe, onverzadigde aanraking op de donkergroene muren simuleert het mistige uitzicht in een bos. De textuur op de vloer is gecreëerd met een op maat gemaakte organische verf om een stroom te visualiseren die door de vallei stroomt. Een rechte bar strekt zich uit in de ruimte, met ruwe wanden van gips achter de bar en de dubbele tafels. Met riemverlichting zwevend erboven creëert de textuur een uniek gevoel van wildernis, dat verweerde bergwanden nabootst.

Het ontwerp van Silver Lining bracht ook enkele uitdagingen met zich mee. Het delicate gebruik van reflecties, zoals maanlicht dat door de bladeren schijnt, is te vinden in zowel de acrylspiegels die aan het plafond hangen als de handgemaakte lampen op de bar. Door eenvoudig maar nauwkeurig ontwerp, samen met creatief gebruik van complexe materialen, ontstaat er een magische ruimte op een ogenschijnlijk alledaagse straathoek.

Het project werd voltooid in mei 2021 in Taipei City, Taiwan. Het ontwerp van Silver Lining is bekroond met de Silver A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Silver Lining wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn betoverende fusie van natuurlijke en exotische elementen is Silver Lining een uniek restaurant en bar ontwerp dat een moment van rust en verwondering biedt in het bruisende stadscentrum van Taipei.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiao-ching Hu
Afbeeldingscredits: Hsiao-ching Hu
Projectteamleden: Hsiao-ching Hu
Projectnaam: Silver Lining
Projectklant: Hsiao-ching Hu


Silver Lining IMG #2
Silver Lining IMG #3
Silver Lining IMG #4
Silver Lining IMG #5
Silver Lining IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp