Shanmu Store: Een Unieke Mix van Traditie en Moderniteit

Een Nieuwe Winkelervaring in Taichung City

Inleiding

De Shanmu Store, ontworpen door Chia-Lun Chan, is een unieke retailruimte in Taichung City, Taiwan. Deze winkel is de eerste vestiging van een Taiwanese koekjeswinkel en combineert traditionele elementen met trendy verpakkingen. Het ontwerp van de winkel weerspiegelt de schoonheid van Taiwan en creëert een elegante en verfijnde sfeer.

De Shanmu Store is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van Taiwan, met name de bossen en bloemen. Het ontwerp brengt deze elementen naar binnen met behulp van visuele hints en materialen. Het interieur van de winkel combineert moderne en traditionele Taiwanese bouwmaterialen om een unieke en nostalgische sfeer te creëren.

De winkel heeft verschillende opvallende kenmerken die bijdragen aan de unieke uitstraling. Een massief houten presentatiegebied, dat lijkt op de oceaan, vormt het middelpunt van de winkel. Daarnaast zijn er overal in de winkel mozaïeken te vinden, die de bloemen in het bos symboliseren. De vintage bakstenen roosters die gebruikt zijn voor de stands zorgen niet alleen voor een open en luchtige sfeer, maar laten ook speels licht en schaduw toe.

Het ontwerp van de Shanmu Store is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen. De vloer is voorzien van mozaïeken die de aandacht trekken, terwijl de op maat gemaakte deurlijst is voorzien van een titanium coating voor een luxueuze uitstraling. Binnen in de winkel zijn de kastdeuren gemaakt van traditioneel Taiwanees rotan, en de logo-wanden en productdisplaykasten zijn afgewerkt met steenverf om de kwaliteit van de producten te benadrukken. De stands zijn gemaakt van nostalgische bakstenen roosters en gordijnen, die de verschillende gebieden in de winkel definiëren.

De Shanmu Store heeft een oppervlakte van 58 vierkante meter binnen en 39 vierkante meter buiten. Het interieur is voorzien van een productdisplayruimte, een balie, twee balkons en een toilet. Het ontwerp is zorgvuldig ontworpen om een optimale winkelervaring te bieden aan de klanten.

Het ontwerpteam, onder leiding van Chia-Lun Chan, heeft met dit project een aantal uitdagingen overwonnen. Om de visuele ervaring te verrijken, is er veel aandacht besteed aan de vloer. Er zijn aangepaste zeshoekige mozaïeken gebruikt om de bloemen weer te geven. Vanwege de beperkte ruimte zijn vintage bakstenen roosters en gordijnen gebruikt om de stands te verdelen. Dit zorgt voor een open en luchtige sfeer en laat natuurlijk licht vrij door de roosters schijnen. Op de vloer zijn vintage bakstenen en het logo verwerkt in het terrazzo, waardoor de winkel de geschiedenis van Taiwan door de tijd heen weerspiegelt.

De Shanmu Store is een unieke mix van traditie en moderniteit. Het ontwerp brengt de natuurlijke schoonheid van Taiwan naar binnen en creëert een elegante en verfijnde sfeer. Het gebruik van traditionele Taiwanese bouwmaterialen in combinatie met moderne elementen zorgt voor een unieke winkelervaring. De Shanmu Store is een ware blikvanger in Taichung City.

De Shanmu Store heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder de Silver A' Design Award in 2021. Deze prijs erkent het uitstekende vakmanschap en de innovatie van het ontwerp. De Shanmu Store is een inspirerend voorbeeld van creativiteit en professionaliteit in de retail- en tentoonstellingsindustrie.

De Shanmu Store is een project van FULLHOUSE INTERIOR DESIGN LTD. Het ontwerp is gerealiseerd tussen februari 2020 en juli 2020 in Taichung City.

Beeldcredits: Fotograaf: Devin Huang, 2020; Video Credits: Shanmu, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHIA-LUN CHAN
Afbeeldingscredits: Photographer: Devin Huang, 2020 Video Credits: Shanmu, 2021
Projectteamleden: Chia-Lun Chan
Projectnaam: Shanmu Store
Projectklant: CHIA-LUN CHAN


Shanmu Store IMG #2
Shanmu Store IMG #3
Shanmu Store IMG #4
Shanmu Store IMG #5
Shanmu Store IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp