Low Profile Glamourous: Een Luxueus en Verfijnd Huisontwerp

Een Overzicht van het Ontwerp van Te-Yu Liu en Hui-Ching Chang

Inleiding

Het creëren van een veilige en gezellige thuisomgeving is voor iedereen belangrijk. Het huis is de plek waar de verbeelding en dromen van een thuis tot leven komen. Het ontwerp van dit huis combineert een moderne stijl met een bescheiden luxe uitstraling.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp komen voort uit de combinatie van marmeren muren en houten vloeren, in harmonie met geweven tapijten. De heldere textuur en warme houten sfeer zorgen voor een prachtige uitstraling in een moderne stad.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën. Zo zijn de vloertegels mat en langer dan gebruikelijk. De geïmporteerde leren banken zijn ontworpen met een rugleuning die niet tegen de muur geplaatst wordt, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn. De kroonluchter boven de eettafel maakt gebruik van moderne materialen om de elegantie van klassieke verlichting te benadrukken.

Het huis heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter en is gelegen in Taipei, Taiwan. Het project werd in juni 2020 afgerond.

De interactie in het ontwerp is gericht op het creëren van een ingetogen maar heldere ruimte. Door het gebruik van lichtgrijze muren en donkere vloeren ontstaat er een kleurcontrast en een gevoel van ruimte. Dit kleurcontrast komt ook op andere plaatsen terug, zoals het grote geweven tapijt achter de eettafel, het witte plafond, de zwarte en grijze indirecte verlichting en de lichtgrijze eikenhouten kasten. Naast het contrast voegen de kleuren van de kasten ook verschillende materialen toe om diversiteit te creëren.

Het ontwerp van de slaapkamers is geïnspireerd op verschillende stijlen. De hoofdslaapkamer maakt gebruik van aangepast zadelleer om textuur te creëren. De kasten en kaptafels zijn gemaakt van hout, maar hebben verschillende verflagen gekregen. Hierdoor ontstaan er contrasten en veranderingen in kleur, maar met een zachtere textuur dan in de woonkamer. De derde kamer is de kamer van de dochter en heeft voornamelijk een Scandinavische stijl. De hoofdmuur achter het bed is gemaakt van grijsblauw en groen, wat zorgt voor een warme en textuurrijke uitstraling. Het meubilair heeft een natuurlijke houtkleur, wat zorgt voor een opgeruimd karakter in vergelijking met de andere kamers.

De uitdaging bij het ontwerp lag in het combineren van een leren bank, een marmeren salontafel en een geweven tapijt. Er is rekening gehouden met de scherpte van het leer, de kou van het marmer en de zachtheid van de stoffen. De houten vloer zorgt voor een bescheiden maar individueel gevoel. Het meubilair is zorgvuldig geselecteerd en het geweven tapijt is gemaakt van speciaal materiaal dat licht van gewicht is en geen stofmijten produceert.

Al met al is het ontwerp van Te-Yu Liu en Hui-Ching Chang een prachtig voorbeeld van een luxueus en verfijnd huisontwerp. Het combineert moderne elementen met een bescheiden en elegante uitstraling. Het gebruik van verschillende materialen en kleurcontrasten zorgt voor een unieke en interessante ruimte. Dit ontwerp heeft dan ook terecht de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Afbeeldingen: Fotograaf Hey! Cheese, Glamorous, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Te-Yu Liu Hui-Ching Chang
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Hey! Cheese, Glamorous, 2020.
Projectteamleden: Designer: Te-Yu Liu Designer: Hui-Ching Chang
Projectnaam: Glamorous
Projectklant: Te-Yu Liu Hui-Ching Chang


Glamorous IMG #2
Glamorous IMG #3
Glamorous IMG #4
Glamorous IMG #5
Glamorous IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp