Eenvoudige Harmonie in Modern Wonen

Ekko Chen creëert een verfijnde residentie voor twee zussen

De Taiwanese ontwerper Ekko Chen heeft met 'Simple Harmonic' een moderne residentie vormgegeven die functionaliteit en esthetiek naadloos combineert.

Deze woonruimte, een geschenk van een moeder aan haar twee dochters, is door Chen getransformeerd tot een modern toevluchtsoord. Het project kenmerkt zich door een moderne stijl met een zachte toets. In plaats van een helder kleurenpalet, koos Chen voor een palet met lage verzadiging, wat de details in de ruimte benadrukt. De subtiele toepassing van bakverf, verf en roosters zorgt voor een diversiteit aan visuele effecten.

Wat 'Simple Harmonic' onderscheidt, zijn de witte kasten die zich uitstrekken van de entree tot de eetkamer, bestaande uit vele kleine halfronde vormen. Deze afgeronde oppervlakken dienen niet alleen als vorm, maar ook als kwartcirkelvormige opbergkasten. De combinatie van verschillende materialen levert een harmonieus geheel op, waarbij glans en matte afwerkingen, naast contrasten in convexiteit en vlakheid, de soliditeit van de ruimte benadrukken.

De constructie van 'Simple Harmonic' maakt gebruik van een breed scala aan bouwmaterialen, waaronder metaal, roestvrij staal, Belgisch laminaat, systeemplaten en transparant glas. Chen heeft deze materialen ingezet om de zwevende kasten en laminaat in de woonkamer te realiseren, wat een visueel hoogtepunt vormt. De combinatie van stijf roestvrij staal met afgeronde bogen creëert een uniek laminaat, terwijl warm hout met recht roosterwerk dient als opbergkast en tegels en houtfineer de achtergevel vormen.

De residentie beslaat een totale oppervlakte van 148,7 vierkante meter, inclusief twee slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De binnenruimte is ingedeeld in een foyer, woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer, kleedkamer en tweede slaapkamer. De ontwerper heeft de circulatie aangepast aan de leefgewoonten van de twee cliënten en een kast in de foyer geplaatst als uitzichtpunt, wat functionaliteit biedt.

De interactie met het ontwerp is afgestemd op de behoeften van de gebruikers, met aandacht voor schaal, opslag en functionaliteit om hun leefgewoonten tegemoet te komen. Aparte kleedkamers zorgen voor een soepele circulatie en een ruimere en handigere woonervaring, terwijl het ideale thuisbeeld van de bewoners perfect wordt gevisualiseerd.

Het project, voltooid in februari 2021 in Taiwan, is een renovatie van een leeg appartement. Chen heeft de ruimte aangepast aan de behoeften van de gebruikers en heeft de verschillende thema's binnen de open sociale ruimte gedefinieerd met behulp van vloeren, zonder extra scheidingswanden te gebruiken. In de privéruimtes zijn houtfineer en houtnerf de primaire visuele elementen, met een Morandi-toon die een verfijnde sfeer toevoegt.

Hoewel het appartement ruim was, waren er uitdagingen zoals lage plafonds en grote balken. Chen heeft deze uitdagingen overwonnen door afgeronde en gebogen lijnen te gebruiken om de ruimte te verfraaien. Zo hebben de kasten naast de eettafel afgeronde randen en toont het plafond gebogen vormen.

Met lichte aardetinten en gemengde stijlen is een onafhankelijke doch interactieve woning gerealiseerd. Het open sociale gebied is groot van opzet, terwijl de verlaagde tv-muur subtiel de functie van het gebied definieert en een uitzicht vormt met het artistieke marmeren patroon. De eetkamer vereenvoudigt materialen om een comfortabele sfeer te creëren, met afgeronde en gebogen lijnen die details zoals holtes, convexen en onregelmatige verwevingen tonen. Hoewel de ruimte slechts in één kleur is, blijft het visueel opvallend.

De 'Simple Harmonic' residentie van Ekko Chen is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ekko Chen
Afbeeldingscredits: Shape 2 Design
Projectteamleden: Ekko Chen
Projectnaam: Simple Harmonic
Projectklant: Shape 2 Design


Simple Harmonic IMG #2
Simple Harmonic IMG #3
Simple Harmonic IMG #4
Simple Harmonic IMG #5
Simple Harmonic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp