IT Factory: Een Unieke Renovatie van een Industrieel Gebouw

Een Ontwerp van Ego House Architects

Inleiding:

Het gerenommeerde architectenbureau Ego House Architects heeft een opmerkelijk project voltooid - de renovatie van een industrieel gebouw in Kharkiv, Oekraïne. Het project, genaamd IT Factory, is een perfecte combinatie van behoud van bestaande structuren en de introductie van nieuwe functies. Het resultaat is een inspirerende en functionele kantoorruimte die de aandacht trekt vanwege zijn unieke kenmerken en innovatieve ontwerp.

De IT Factory is geïnspireerd door de essentie van het renoveren van een lege ruimte van een industrieel gebouw en het creëren van een nieuwe bestemming. Het behoud van de bestaande betonnen structuren was een prioriteit voor het ontwerpteam. Deze structuren dienen nu als accenten in de interieurruimte, waardoor een unieke visuele aantrekkingskracht ontstaat.

Een van de opvallende kenmerken van de IT Factory is het gebruik van heldere kleuraccenten. Deze accenten doorbreken de monotone en uniforme uitstraling van de ruimtes en trekken de aandacht van de gebruikers. Ze dienen ook als visuele oriëntatiepunten tijdens het gebruik van de verschillende ruimtes.

De renovatie van een oud gebouw brengt altijd uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van engineering. Het ontwerpteam moest nieuwe ventilatie-, airconditioning- en verwarmingssystemen installeren om te voldoen aan de moderne normen. Deze nieuwe technische netwerken zijn naadloos geïntegreerd in de ruimte, waardoor ze een integraal onderdeel zijn geworden van het ontwerp.

Met een totale oppervlakte van 4500 vierkante meter biedt de IT Factory voldoende ruimte voor verschillende functies. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat er voldoende werkplekken zijn, maar ook ruimte voor ontspanning. Een dubbelhoge ruimte op de tweede verdieping biedt extra werkplekken, terwijl de kleuraccenten zorgen voor een levendige en toch subtiele sfeer.

Het project begon in september 2020 en werd voltooid in januari 2021. De IT Factory bevindt zich in Kharkiv, Oekraïne, en heeft al veel lof ontvangen voor zijn unieke ontwerp en functionaliteit.

De IT Factory heeft niet alleen de uitdagingen van het renoveren van een oud industrieel gebouw overwonnen, maar heeft ook de identiteit van het gebouw getransformeerd. Door de bestaande structuren en technische systemen te integreren, heeft het ontwerpteam een kantoorruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Het ontwerp van de IT Factory is een ware prestatie op het gebied van architectuur en design. Het heeft de aandacht getrokken van de internationale designgemeenschap en is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs erkent het innovatieve karakter en de uitmuntendheid van het ontwerp.

Met de IT Factory heeft Ego House Architects bewezen dat het mogelijk is om een oud industrieel gebouw nieuw leven in te blazen en om te zetten in een inspirerende en functionele ruimte. Het ontwerp is een voorbeeld van hoe creativiteit en innovatie kunnen samenkomen om een unieke en boeiende omgeving te creëren.

Beeldcredits: Ivan Avdeenko, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: EgoHouse Architects
Afbeeldingscredits: Ivan Avdeenko, 2021
Projectteamleden: Muratov Maksym, Borodaienko Tanya, Andrianova Anna
Projectnaam: Unit City
Projectklant: EgoHouse Architects


Unit City IMG #2
Unit City IMG #3
Unit City IMG #4
Unit City IMG #5
Unit City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp