Zwevend Minimalistisch Poëtisch: Een Innovatief Ontwerp door Xingbin Yang

Marketingcentrum transformeert tot een hedendaags, natuurlijk en artistiek poëtische ruimte

Geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van een meer, creëert ontwerper Xingbin Yang een unieke, minimalistische ruimte die zowel technologisch als rustgevend is. Dit innovatieve ontwerp, dat de traditionele commerciële sfeer verzwakt, zal in de toekomst dienen als een duurzame ruimte voor buurtcommunicatie.

Xingbin Yang, een gerenommeerde ontwerper, heeft een opmerkelijk project gerealiseerd genaamd 'Zwevend Minimalistisch Poëtisch'. Dit project, dat oorspronkelijk diende als een verkoopcentrum, onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het ontwerp haalt zijn inspiratie uit het natuurlijke meer in het projectgebied, en maakt gebruik van minimalistische deconstructie om een technologische, rustige en natuurlijke ruimte te creëren. Deze ruimte zal in de toekomst blijven bestaan als een club voor de eigenaren, en zal een duurzame ruimte bieden voor buurtcommunicatie tussen gemeenschappen.

De locatie van het project, aan de oever van een meer, heeft een sterke invloed gehad op het ontwerp. Het gebouw rijst vrij op uit het meer, als een zeil dat op het water drijft. Dit geeft het project een spirituele connotatie, wat resulteert in een 'Lake Art Museum' dat zowel hedendaags als natuurlijk en poëtisch is. Het ontwerp is een verkenning van toekomstig leven, waarbij culturele en artistieke ervaringen worden gecombineerd in een verkoopreceptiecentrum.

De minimalistische en poëtische aanpak van Yang is duidelijk zichtbaar in het ontwerp. De rimpelingen van het meer, veroorzaakt door de wind, en de progressieve watergolven interpreteren het ritme en de tolerantie van de natuur. De vorm van het gebouw, dat als een zeil op de oever van het meer staat, verklaart de vorm van de wind. De gezuiverde geest en connotatie van het onzichtbare meerwater lopen door het hele project, wat resulteert in een Lake Art Museum dat zowel hedendaags als poëtisch is.

Deze unieke benadering van ontwerp heeft Yang erkenning opgeleverd in de vorm van de prestigieuze A' Design Award. Het project werd bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door het bieden van voldoening en positieve gevoelens.

Met zijn unieke benadering van ontwerp en zijn vermogen om natuurlijke elementen te integreren in een hedendaagse, technologische ruimte, blijft Xingbin Yang de grenzen van design verleggen. Zijn 'Zwevend Minimalistisch Poëtisch' project is een bewijs van zijn innovatieve visie en zijn vermogen om ruimtes te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xingbin Yang
Afbeeldingscredits: Image #1 Image #2 Image #3 Image #4 are all by the sam photographer as below: Photographer : Mconcept Photography team: Shiwei Yidong Picture year: 2021.11
Projectteamleden: Design Director : Yang Xingbin
Projectnaam: Floating Minimalist Poetic
Projectklant: Xingbin Yang


Floating Minimalist Poetic IMG #2
Floating Minimalist Poetic IMG #3
Floating Minimalist Poetic IMG #4
Floating Minimalist Poetic IMG #5
Floating Minimalist Poetic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp