Cofco Town: Een Uniek Architectonisch Meesterwerk

De fusie van natuur en architectuur door Panshi Design

In een viering van de unieke ijs- en sneeuwlandschapselementen van Zhangjiakou, presenteert Panshi Design hun meest recente project, Cofco Town. Dit project, dat de grenzen van traditionele architectuur overschrijdt, is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samensmelten tot een harmonieus geheel.

Geïnspireerd door de adembenemende natuurlijke skigebieden van Zhangjiakou, een van de top tien ijs- en sneeuwtoeristische steden in China, heeft Panshi Design een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Cofco Town is ontworpen als een 'stedelijke ladder cultuur plein', een ruimte waar culturele activiteiten zoals roadshows, kunsttentoonstellingen, lezingen en zakelijke diensten kunnen plaatsvinden. Deze ruimte voldoet aan de diverse behoeften van de mensen en draagt bij aan de levendigheid van de stad.

Wat Cofco Town onderscheidt van andere projecten, is de unieke integratie van natuurlijke elementen in het ontwerp. De belangrijkste materialen die in dit project worden gebruikt zijn steen, aluminium rooster en textuurcoating, die allemaal bijdragen aan het creëren van een natuurlijke en symbiotische ecologische architectuur. Het project beslaat in totaal 1545 vierkante meter en is een prachtig voorbeeld van modern, eenvoudig en natuurlijk design.

De realisatie van Cofco Town was een uitdaging op zich. Het gebouw is een hangende kubus, gelaagd van boven naar beneden. Het creëren van een interessante route, het bouwen van verschillende ruimtegevoelens en het bereiken van ruimte-uitbreiding en -fusie waren enkele van de problemen die overwonnen moesten worden. Door het hoogteverschil te gebruiken om het landschap van de terreinladder te creëren, heeft Panshi Design een kronkelige en bochtige route gecreëerd die rijk is aan diversiteit en visuele interesse.

Deze innovatieve benadering van design heeft niet onopgemerkt gebleven. Cofco Town werd bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022, een prijs die wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met Cofco Town heeft Panshi Design een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een lust voor het oog. Het project is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samensmelten tot een harmonieus geheel, en is een waardevolle toevoeging aan de architecturale landschap van Zhangjiakou.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Panshi Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Hongxin Zeng, Cofco Town, 2020. Image #2: Photographer Hongxin Zeng, Cofco Town, 2020. Image #3: Photographer Hongxin Zeng, Cofco Town, 2020. Image #4: Photographer Hongxin Zeng, Cofco Town, 2020. Image #5: Photographer Hongxin Zeng, Cofco Town, 2020.
Projectteamleden: Cheng Wang Yongjie Li
Projectnaam: Cofco Town
Projectklant: Panshi Design


Cofco Town IMG #2
Cofco Town IMG #3
Cofco Town IMG #4
Cofco Town IMG #5
Cofco Town IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp