Hongyang Kaisa Riverside Mansion: Een Verfijnde Verkoopruimte die Traditionele Herinneringen Oproept

Een Ontwerp van Sun Xiang

Inleiding:

De stad Nanjing, voorheen bekend als Jinling, was ooit de hoofdstad van zes dynastieën en is tegenwoordig de welvarende hoofdstad van de Volksrepubliek China. Met zijn rijke historische en culturele erfgoed en unieke Jiangnan-woningen als inspiratiebron, heeft ontwerper Sun Xiang een verkoopruimte gecreëerd die de diversiteit en tolerantie van deze moderne stad weerspiegelt.

De inspiratie voor het ontwerp van de verkoopruimte van Hongyang Kaisa Riverside Mansion komt voort uit de diepgaande historische en culturele erfenis van Nanjing en de unieke architectuur van Jiangnan. Het interieurontwerp is gebaseerd op het thema "Vier Waters Keren Terug naar de Hal", waarbij het regenwater vanaf alle kanten van het dak naar de binnenplaats stroomt. Dit symboliseert de eenheid van hemel en mens. Het ontwerp combineert rationeel denken met moderne technieken en maakt gebruik van de kenmerkende daktechniek van Jiangnan-woningen om een ervaring met traditionele herinneringen te creëren.

De verkoopruimte van Hongyang Kaisa Riverside Mansion onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen en sterke punten. Het gebruik van materialen zoals een metalen rooster met Chinese invloeden, glazen bakstenen, matte en gladde stenen en een glazen gevel zorgt voor een bijzondere sfeer. Het samenspel van deze elementen resulteert in een ruimte die zowel modern als traditioneel aanvoelt.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. De ruimte is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap, waarbij de interactie tussen licht en schaduw een belangrijke rol speelt. Door het gebruik van een glazen dak worden verschillende lichteffecten gecreëerd gedurende de dag, wat bijdraagt aan de sfeer en beleving van de ruimte.

Met een oppervlakte van 697 vierkante meter biedt de verkoopruimte van Hongyang Kaisa Riverside Mansion een unieke ervaring voor bezoekers. De combinatie van moderne en traditionele elementen zorgt voor een harmonieuze en inspirerende omgeving.

Het ontwerpteam, onder leiding van Sun Xiang, heeft met dit project verschillende uitdagingen overwonnen. Het presenteren van oosterse wijsheid met moderne technieken en het creëren van een ervaring met traditionele herinneringen waren belangrijke aspecten waar rekening mee moest worden gehouden. Het resultaat is een verkoopruimte die zowel esthetisch als functioneel uitblinkt.

De verkoopruimte van Hongyang Kaisa Riverside Mansion is gelegen in Nanjing, China en het project werd uitgevoerd tussen september en november 2019.

Dit ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Design Award. Het werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Hongyang Kaisa Riverside Mansion weet te imponeren met zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jay Lee
Afbeeldingscredits: Jay Lee
Projectteamleden: Sun Xiang
Projectnaam: Hongyang Kaisa Riverside Mansion
Projectklant: Jay Lee


Hongyang Kaisa Riverside Mansion IMG #2
Hongyang Kaisa Riverside Mansion IMG #3
Hongyang Kaisa Riverside Mansion IMG #4
Hongyang Kaisa Riverside Mansion IMG #5
Hongyang Kaisa Riverside Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp