De Winterzon: Een Kalmerende en Uitnodigende Ruimte voor Tandheelkunde

Een Unieke Benadering van Commerciële Ruimteontwerp

Met de Winterzon heeft ontwerper Henri Liu een tandheelkundige kliniek gecreëerd die patiënten een minder intimiderende en stressvolle ervaring biedt. De kliniek is ontworpen als een professionele, schone en betrouwbare ruimte. Bij binnenkomst in de tandheelkundige kliniek wordt de muur gesierd door een schilderij van een eenhoorn en de zon, wat zorgt voor een gevoel van comfort en warmte om patiënten op hun gemak te stellen.

De Winterzon is gelegen in een tandheelkundige kliniek en is een voorbeeld van commercieel ruimteontwerp en planning. De ontwerper heeft slim gebruik gemaakt van lichtgekleurde marmeren tegels en titaanelementen om een elegante en ingetogen luxe uitstraling te creëren. Door het introduceren van ronde lijnen en zachte kleuren in de ruimte is er een medische omgeving gecreëerd die ontspannend en plezierig is.

Binnenin zorgen de rustige en ingetogen marmeren tegels, warm hout en lichte kleurafbeeldingen voor een gevoel van stabiliteit en rust. Het opvallende gebruik van roze latticewerk rond de balie zorgt voor een zachte en warme menselijke touch in deze medische omgeving. In de wachtruimte zijn verschillende meubelstukken met ronde elementen geplaatst, zoals grijze fluwelen banken, marmeren salontafels en verlichting met ronde lijnen. Deze slimme arrangementen helpen de angst en zenuwen van patiënten te verminderen.

De Winterzon is een project van ongeveer 198 vierkante meter. Het is gelegen in Hsinchu, Taiwan en werd voltooid in juni 2022. Het ontwerp is gebaseerd op grondig onderzoek en zorgt voor de veiligheid en privacy van de patiënten. De grijze marmeren kast en het iriserende glazen scherm zijn de belangrijkste visuele elementen bij het betreden van de ruimte, terwijl de titaanlijnen zorgen voor eenvoud en vloeiendheid. De openbare kliniek is voorzien van marineblauwe stoelen, terwijl de onafhankelijke kliniek rode stoelen heeft, waardoor de verschillende gebieden worden onderscheiden door middel van kleur.

Het ontwerpteam heeft uitdagingen overwonnen door de lay-out goed te plannen en een soepele bewegingsstroom te creëren. Het gebruik van iriserend glas als scheidingswand zorgt voor een ruimtelijk effect en behoudt tegelijkertijd de veiligheid en privacy. Zachte en lichte kleuren en gebogen elementen worden gebruikt om de sfeer in de ruimte te verzachten. Dit alles draagt bij aan een warme en uitnodigende sfeer, waardoor patiënten zich meer ontspannen en kalm voelen tijdens hun tandartsbezoek.

De Winterzon is een uitstekend voorbeeld van het creëren van een kalmerende en uitnodigende sfeer in een tandartspraktijk. Het zorgvuldige ontwerp en de juiste indeling helpen patiënten zich meer op hun gemak te voelen en eventuele angst voor een tandartsbezoek te verminderen. Over het algemeen heeft het ontwerpteam een warme en gastvrije ruimte gecreëerd, waardoor patiënten zich meer ontspannen en kalm kunnen voelen tijdens hun tandartsbezoek. Dit is een belangrijke overweging, aangezien de meeste patiënten zich nerveus en angstig voelen bij een tandartsbezoek. Het creëren van een kalme omgeving draagt bij aan een positieve ervaring voor de patiënt.

De Winterzon heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Henri Liu
Afbeeldingscredits: Henri Liu
Projectteamleden: Henri Liu
Projectnaam: The Winter Sun
Projectklant: Henri Liu


The Winter Sun IMG #2
The Winter Sun IMG #3
The Winter Sun IMG #4
The Winter Sun IMG #5
The Winter Sun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp