Verlichting in Transitie: Een Zaad van Inspiratie

Yu-Ling Hung creëert een gemeenschappelijke ruimte in harmonie met de natuur

De kracht van de natuur en de gemeenschap komen samen in het ontwerp 'Transient Light', waarin ontwerper Yu-Ling Hung de essentie van een zaadje vertaalt naar een gedeelde ruimte vol licht en leven.

In een tijd waarin de relatie tussen mens en natuur steeds belangrijker wordt, presenteert Yu-Ling Hung een ontwerp dat deze verbintenis viert. 'Transient Light', een project gelegen in Taiwan en voltooid in juli 2023, is een toonbeeld van hoe architectuur en natuur elkaar kunnen versterken. Het ontwerp is geïnspireerd door het concept van een zaadje, dat staat voor groei en potentieel. De ronde vormen, de harde schil en de geest van groei van een zaad zijn kunstig geïntegreerd in het ontwerp van de gedeelde ruimte, die zich kenmerkt door hoge plafonds en een open, comfortabele sfeer.

De unieke eigenschappen van 'Transient Light' liggen in de manier waarop de natuurlijke elementen zowel binnen als buiten het gebouw zijn geïntegreerd. De ruimte, omgeven door groen, biedt een toevluchtsoord voor de gemeenschap. Met een totale oppervlakte van 353,7 vierkante meter, omvat de basis een ontvangstcentrum, leesruimte, videokamer en fitnessruimte. De ruimtes zijn vloeiend en zonder fysieke scheidingen met elkaar verbonden, waarbij bijvoorbeeld gebogen boekenkasten van zwart glas de leesruimte van het ontvangstcentrum scheiden.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van geavanceerde materialen zoals geïmporteerde tegels, glas, marmer en Japans diatomeeënaardebehang. De aardse tonen en grijsschaal worden gebalanceerd door het gebruik van gebogen elementen, wat een zachte indruk wekt en de ruimte een subtiele visuele effect geeft. De minerale goudpoedercoating op het behang benadrukt de delicate krommingen en versterkt het gevoel van luxe en kwaliteit.

Het ontwerp van 'Transient Light' is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en interactief. De donkere toon en spiegelachtige visuele effecten verhogen de levenskwaliteit en smaak. De meest arbeidsintensieve gebogen glazen boekenkast brengt ritme in de ruimte en is zowel praktisch als artistiek. Het thema van het zaad is perfect geïntegreerd in alle gebieden, waarbij de boogvormen, organische vormen en het concept van milieubescherming de kerngeest van de basis weerspiegelen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van 'Transient Light' waren niet gering. Het onderscheidende thema van het 'Zaad' bracht onvermijdelijk communicatieconflicten met zich mee. Het balanceren tussen esthetische compromissen en criteria was een uitdaging voor de ontwerper, die streefde naar het beste effect. Het project, bekroond met een Zilveren A' Design Award in 2024, is een bewijs van uitmuntendheid, innovatie en een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit en verwondering.

Met 'Transient Light' heeft Yu-Ling Hung een ruimte gecreëerd die niet alleen een ode is aan de natuur, maar ook een plek waar de gemeenschap kan samenkomen en groeien. Het is een ontwerp dat de tijd overstijgt en licht brengt in het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Ling Hung
Afbeeldingscredits: QINGSHI Interior Design
Projectteamleden: Yu-Ling Hung
Projectnaam: Transient Light
Projectklant: QINGSHI Interior Design


Transient Light IMG #2
Transient Light IMG #3
Transient Light IMG #4
Transient Light IMG #5
Transient Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp