Balance: Een Luxe Woonervaring

Ontwerper Hsin-Pei Chiang herschikt ruimtes voor een familiegerichte levensstijl

Balance, een residentieel ontwerp van Hsin-Pei Chiang, belichaamt een subtiele luxe stijl en benadrukt de waarde van familie en interpersoonlijke relaties door de herinrichting van ruimtes. Het project, bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, is een getuigenis van innovatief ontwerpen en doordachte ruimteplanning.

Hsin-Pei Chiang's ontwerp voor Balance is geïnspireerd door de wens van de klant voor een ruime woonkamer, die wordt beschouwd als het hart van het huis voor een gezin van drie. De ontwerper heeft de traditionele indeling van drie slaapkamers getransformeerd in twee slaapkamers, waardoor de woonkamer, eetkamer, keuken en andere openbare ruimtes zijn uitgebreid. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving voor het gezin en voldoende bewegingsruimte voor bezoekers.

Het ontwerp van Balance is uniek door zijn subtiele luxe stijl en doordachte ruimteplanning. De TV-wand, gemaakt van marmer, geeft een gevoel van grandeur, terwijl de kasten aan weerszijden een levendige uitstraling hebben door hun onregelmatige vorm. De wand achter de bank, tegenover de TV-wand, dient als opbergruimte en verbergt tegelijkertijd de deuren van de hoofdslaapkamer, de tweede slaapkamer en het achterbalkon.

De bouwmaterialen die in het project zijn gebruikt, omvatten onder andere rolgordijnen, laminaatvloeren, ijzeren onderdelen, glas, marmer, moru glas, systeemkasten, vloertegels, dikke tegels, houtfineer en kunstleer. De eettafel is gemaakt van twee centimeter dikke tegels, die bijna geen poriën hebben en dus een lage wateropname hebben. Zelfs na lange tijd ziet het oppervlak er nog nieuw en gemakkelijk schoon te maken uit.

De totale oppervlakte van het project is 102.4 vierkante meter. De oorspronkelijke indeling bestond uit drie slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. Na de renovatie is er een hal, woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer en tweede slaapkamer. De ontwerper heeft de zelden gebruikte kamerpartities verwijderd en de woonkamer, keuken en andere openbare ruimtes uitgebreid, zodat het gezin kan genieten van een comfortabelere ruimte.

Balance is een perfect voorbeeld van hoe een goed ontwerp kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Het project is niet alleen een getuigenis van innovatief ontwerpen en doordachte ruimteplanning, maar ook een weerspiegeling van de waarde van familie en interpersoonlijke relaties. Het is een subtiele luxe stijl die een niet-extravagante maar toch textuurrijke uitstraling biedt.

Het project werd voltooid in augustus 2018 in Taiwan. Het ontwerpteam heeft de ideeën van de klant over het waarderen van interpersoonlijke relaties vertaald in het openbare gebied, door het uitbreiden van de ruimte om een ruimtelijke omgeving te bieden voor het gezin van de klant. Of mensen nu samen tijd doorbrengen of hun eigen ding doen, iedereen kan zijn eigen hoekje vinden.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was om de wand achter de bank te laten functioneren als opbergruimte, display en verberging van de slaapkamerdeur. Naast het meten van de schaal, was de constructie tijdrovend. Uiteindelijk heeft het ontwerpteam verschillende materialen en geschikte blokverdelingen gecombineerd om een visueel effect te creëren dat de slaapkamerdeur en de kastdeur perfect integreert. Op deze manier wordt het openbare gebied niet verdeeld door de slaapkamerdeur, en wordt consistentie bereikt.

Balance is een getuigenis van de mogelijkheden van innovatief ontwerpen en doordachte ruimteplanning. Het project is een subtiele luxe stijl die een niet-extravagante maar toch textuurrijke uitstraling biedt. Het is een perfect voorbeeld van hoe een goed ontwerp kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Pei Chiang
Afbeeldingscredits: SanGong Design
Projectteamleden: Hsin-Pei Chiang
Projectnaam: Balance
Projectklant: Hsin-Pei Chiang


Balance IMG #2
Balance IMG #3
Balance IMG #4
Balance IMG #5
Balance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp