Epitome: Een Unieke Benadering van Gezondheid en Design

Yi-Hsiang Cheng's Innovatieve Visie op een Dieetkliniek

In een wereld waar gezondheid en esthetiek hand in hand gaan, heeft ontwerper Yi-Hsiang Cheng een unieke ruimte gecreëerd die beide elementen op een naadloze manier combineert. De Epitome dieetkliniek, gevestigd in Taoyuan City, Taiwan, is een toonbeeld van innovatief ontwerp, met een focus op het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Geïnspireerd door gezonde lichaamsvormen en de ruimtelijke sfeer die deze uitstralen, heeft Cheng een kliniek ontworpen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. De ruimte is ontworpen om de dagelijkse praktische eisen te vervullen zonder concessies te doen aan de esthetische waarde. De kliniek begeleidt patiënten naar een gezond leven met diverse servicetypen, waarbij de centrale kern en de circulatie rondom het conceptplan zorgen voor een duidelijke en transparante ruimte.

Wat dit project onderscheidt van andere is de unieke benadering van het ontwerp. In tegenstelling tot traditionele klinieken, functioneert deze ruimte als een VIP-kliniek, die diensten verleent aan klanten en exclusieve klanten met overgewicht en obesitasproblemen. Elk materiaal in de ruimte heeft zijn eigen unieke kenmerken, en geniet van een bescheiden rust. De kleur vormt de fundamentele visuele basis, terwijl de lichtkwaliteit de ruimte een visuele diepte geeft met een poëtische melodie.

Gezien de relatief kleine ruimte, is het materiaal van de ruimte een sleutelfactor die aanzienlijke aandacht vereist. Mineralenverf, glas en metaal zijn gebruikt om de atmosfeer en visuele uitbreiding van de ruimte te creëren. De technische specificaties van het ontwerp omvatten een oppervlakte van 200 m2, met een functionele indeling die de hele kavel verdeelt in verschillende zones - een adviesruimte, een afslankkliniek, een kooklesruimte, een sportschool en een vergaderruimte.

De uitdagingen van dit project lagen in het overwinnen van de traditionele indeling van het pand, die smal en donker was. Het was van cruciaal belang om het licht te leiden en elke servicezone te organiseren. Deze uitdagingen werden overwonnen door het gebruik van verschillende materialen en verschillende schaalverdelingen.

De Epitome dieetkliniek is een bewijs van Cheng's innovatieve visie en toewijding aan het creëren van ruimtes die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het project is een privékliniek die bedoeld is om af te wijken van het conventionele woningkader om een gevoel van ruimtelijkheid te behouden. Het project heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de Epitome dieetkliniek heeft Yi-Hsiang Cheng een ruimte gecreëerd die een gezonde levensstijl bevordert en tegelijkertijd een visueel aantrekkelijke omgeving biedt. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en gezondheid op een harmonieuze manier kunnen samenkomen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Hsiang Cheng
Afbeeldingscredits: Image#1-5: CCH Image Studio
Projectteamleden: Yi-Hsiang Cheng
Projectnaam: Epitome
Projectklant: Yi-Hsiang Cheng


Epitome IMG #2
Epitome IMG #3
Epitome IMG #4
Epitome IMG #5
Epitome IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp