Cest Si Bon: Een Luxe Woning met Hotelthema

Een Ontwerp van Chen-Yu Chiu

Inleiding

De Cest Si Bon is een uniek residentieel project dat is ontworpen door Chen-Yu Chiu. Dit ontwerp is geïnspireerd op luxe hotels en straalt een tijdloze elegantie uit. Met slimme ruimtelijke expressies en een rustgevend kleurenpalet is deze woning een toonbeeld van pure en verfijnde luxe. In dit artikel zullen we de unieke kenmerken en sterke punten van dit ontwerp verkennen.

De woonkamer van de Cest Si Bon heeft een semi-transparante scheidingswand die natuurlijk licht binnenlaat en het hele entreegebied omvat. Het ingelegde patroon van de Italiaanse mineraalverf siert op ingenieuze wijze het entreegebied. Bovendien heeft het ontwerpteam titanium-geplateerd roestvrij staal gebruikt om een elegante en verfijnde metalen sfeer in de ruimte te creëren. De studiekamer en de woonkamer zijn gescheiden door een groot glazen paneel, waardoor de hele ruimte kan worden vergroot en uitgebreid door de transparante eigenschappen ervan.

Het ontwerp van de Cest Si Bon maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals titanium-geplateerd roestvrij staal, Italiaanse mineraalverf, grote oppervlaktespuitverf, systeemkasten, Neolith, metalen platen, tegels, visgraat houten vloeren, grijze ijzeren spiegels en fluwelen materialen. Met een verlangen naar een pure en elegante ruimtelijke beleving zijn er roségouden vloeibare ornamenten aangebracht rondom het plafond en in alle ruimtes, waardoor de ruimte op elegante en luxueuze wijze wordt vergroot binnen de grenzen.

Het ontwerpteam heeft de bestaande ruimte gematigd aangepast en de eetkamer als middelpunt genomen in het openbare gedeelte. Door de ruimte fijn af te stemmen, kon de eettafel, die oorspronkelijk beperkt was in omvang, worden uitgebreid en biedt nu plaats aan maximaal zes personen. De koelkast is verplaatst naar buiten de keuken, waardoor het probleem van een smalle ruimte bij het openen van de koelkast is opgelost. Het titanium-geplateerde roestvrijstalen metaal is ingebed om de ruimte te versieren met een elegante en luxueuze ambiance.

De Cest Si Bon is een perfect voorbeeld van hoe een ontwerpteam creatieve oplossingen kan vinden voor uitdagingen. Aanvankelijk werd geconstateerd dat de woonkamer te klein was, de eettafel niet geschikt was voor zes personen en het openbare gedeelte niet geïntegreerd genoeg was. In reactie op deze problemen heeft het ontwerpteam een eenvoudige en elegante ruimte gecreëerd door middel van slimme circulatie-ideeën en materiaalkeuze. Het glazen paneel bij de ingang creëert een transparante en uitgebreide visuele indruk. Met de transparante eigenschap van glas wordt natuurlijk licht binnengebracht, waardoor een meer doordringbare en ruime ruimte-ervaring ontstaat.

De Cest Si Bon is een ware blikvanger en biedt een luxueuze en elegante leefomgeving. Met zijn hotelthema en verfijnde details is dit ontwerp een ware inspiratiebron voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.

Afbeeldingscredits: Chuang Photo Studio

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Cest Si Bon wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriepraktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Yu Chiu
Afbeeldingscredits: Chuang Photo Studio
Projectteamleden: Chen-Yu Chiu
Projectnaam: Cest Si Bon
Projectklant: Chen-Yu Chiu


Cest Si Bon IMG #2
Cest Si Bon IMG #3
Cest Si Bon IMG #4
Cest Si Bon IMG #5
Cest Si Bon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp