Tomson Riviera: Een Moderne Oosterse Luxe Penthouse

Een Meesterwerk van Ben Wu

In het hart van het financiële centrum van Lujiazui bevindt zich het meest luxueuze herenhuis van China, Tomson Riviera. Dit penthouse, ontworpen door Ben Wu, behoudt niet alleen zijn oorspronkelijke luxe, maar geeft het ook een geheel nieuwe moderne Oosterse levensstijl om het te transformeren tot een internationaal luxueus herenhuis met Oosterse spirituele waarde.

Het ontwerp van Tomson Riviera is geïnspireerd op de prachtige Huangpu-rivier en de iconische bezienswaardigheden van Shanghai. De trap beweegt zich vanuit een onopvallende ruimte naar een intuïtief uitzicht op de rivier, waarbij de luxe huizen extra worden benadrukt. De buitenkant van de trap is bedekt met donker eikenhout, terwijl de binnenkant is bekleed met wit koeienhuid, wat de ruimte een uitstekende textuur geeft. Het oorspronkelijke restaurant aan de zijkant van de trap is verplaatst naar het gebied nabij de rivier. Als een plek om vreugde te brengen in Tomson Riviera, zou het de positie van een ritueel moeten innemen. Vijf volledig functionele suites zijn gepland, waarbij volledig rekening is gehouden met zowel de ruimtelijke beleving als de praktische behoeften van elke bewoner.

Het penthouse van Tomson Riviera is een meesterwerk van moderne Oosterse esthetiek. De doelstelling was om een ruimte te creëren die zowel grandeur als verfijning uitstraalt, terwijl het tegelijkertijd een zorgzame houding ten opzichte van de bewoners weerspiegelt. Met zes kamers, een opslagsysteem van ongeveer 120 vierkante meter en een verplaatsbare kleedkamer, is er volledig rekening gehouden met de dagelijkse behoeften van elk gezinslid. De gedeelde ruimtes behouden een grootse en delicate uitstraling, terwijl de individuele behoeften volledig worden vervuld.

Het ontwerp van Tomson Riviera is een samensmelting van traditionele en moderne elementen. De bewust samengedrukte vestibule is omringd door virtuele en echte geperforeerde metalen platen, die de miniatuur binnentuin omringen. De gehele kalkstenen muur van de hoofdhal is 6 meter hoog en heeft zachte rondingen aan de hoeken. Daarnaast is er een boog uitgegraven om een haard te vormen. De tegenoverliggende achtergrondmuur is geïnspireerd op de koepel van een paleis en is volledig bedekt met leer, als een gewelfde piek.

De interactie met het ontwerp van Tomson Riviera is een betoverende ervaring. Bij het betreden van de ruimte ontvouwt zich een metalen gaasstructuur, die doet denken aan de uitgestrekte en onuitputtelijke Chinese tuinen. De vloeiende ruimte impliceert de verandering van licht, de eeuwigheid van tijd en de overlapping van ruimtelijke poëzie. Het penthouse straalt een gevoel van rust en sereniteit uit, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van verwondering en bewondering oproept.

Het penthouse van Tomson Riviera is een tijdloos meesterwerk dat de perfecte balans vindt tussen luxe, functionaliteit en Oosterse esthetiek. Het is een viering van de moderne Oosterse levensstijl en een eerbetoon aan de pracht van Shanghai. Ben Wu heeft met dit ontwerp een unieke waarde toegevoegd aan het luxueuze penthouse, waarbij hij de culturele kracht en poëtische ervaring van Chinese tuinen heeft omgezet in een eigentijdse woonomgeving.

Tomson Riviera is een ware blikvanger in de wereld van interieurontwerp en heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Deze zilveren prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheid van het ontwerp. Het penthouse van Tomson Riviera is een inspiratiebron voor degenen die streven naar een luxueuze en verfijnde levensstijl met een vleugje Oosterse charme.

Beeldcredits: Tomson Riviera door Sicong Sui


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ben Wu
Afbeeldingscredits: Image #1 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #2 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #3 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #4 Tomson Riviera by Sicong Sui Image #5 Tomson Riviera by Sicong Sui
Projectteamleden: Ben Wu
Projectnaam: Tomson Riviera
Projectklant: Ben Wu


Tomson Riviera IMG #2
Tomson Riviera IMG #3
Tomson Riviera IMG #4
Tomson Riviera IMG #5
Tomson Riviera IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp