Newhengdian Station: Een Moderne Ontmoetingsplaats in Dongyang

Een combinatie van traditionele en moderne elementen

De creatieve concept van dit project is "integratie in de stad, verticale penetratie en contextuele overdracht". Het ontwerp begint met de nauwe ruimtelijke relatie tussen het station en het commerciële systeem, evenals de traditionele stedelijke schaal van Dongyang. Door gebruik te maken van een stripvormige structuur, wordt er een betere harmonie gecreëerd met de spoorlijn en krijgt het gebouw een moderne uitstraling.

Het nieuwe Newhengdian Station in Dongyang is een architectonisch meesterwerk dat de traditionele architectuur van de stad combineert met moderne elementen. Het station heeft een vierkante en stabiele uitstraling, waarbij de traditionele architectonische ontwerptaal van Dongyang op een verfijnde manier wordt toegepast. De herhaalde verticale elementen creëren een eenvoudig en regelmatig ruimtelijk beeld van het station. De combinatie van de boogstructuur en houtsnijwerk weerspiegelt het rijke historische erfgoed en geeft vorm aan de nieuwe ontmoetingsplaats van de stad.

Het project, dat een totale oppervlakte van 45000 vierkante meter beslaat, is een perfecte combinatie van composietmetaal en houtsnijwerk. De gevel van de winkel is volledig van glas in plaats van muren, wat zorgt voor een intuïtievere en flexibelere commerciële presentatie voor de toekomstige exploitatie door handelaren.

Het ontwerp van het Newhengdian Station is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en reflecteert de integriteit en regionaliteit van het gebouw. De wachtruimte is ontworpen met oog voor de behoeften van toeristen, aangezien het station hun eerste en laatste indruk van de stad is. De architecturale stijl is gebaseerd op traditionele Chinese culturele elementen en maakt gebruik van warme houtkleuren.

De uitdaging bij dit ontwerp lag in het creëren van een oneindig gevoel van ruimte en het maximaliseren van de visuele begeleiding. Dit werd bereikt door het plafond te voorzien van composietmetallijnen en houtsnijwerkpatronen. Hierdoor krijgt de ruimte een gevoel van diepte en richting.

Het Newhengdian Station is niet alleen een transportknooppunt, maar ook een ontmoetingsplaats en commercieel centrum. Het interieurontwerp biedt passagiers een multifunctionele ruimte om te stoppen, te eten en te rusten, met aandacht voor zowel verkeer als commercie. Aan beide zijden van de corridor zijn er winkels gereserveerd, waardoor er een rijke commerciële omgeving ontstaat.

Het Newhengdian Station is een perfect voorbeeld van hoe moderne architectuur kan samensmelten met traditionele culturele elementen. Het ontwerp is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Dongyang en biedt tegelijkertijd een efficiënte, comfortabele en moderne transportruimte. Het station zal naar verwachting in augustus 2022 voltooid worden en zal ongetwijfeld een nieuwe iconische bestemming worden in de stad.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Miaoyi Jiang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022. Image #2: Photographer Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022. Image #3: Photographer Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022. Image #4: Photographer Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022. Image #5: Photographer Gold Mantis, Newhengdian Station, 2022.
Projectteamleden: MiaoYi Jiang Zhu Tie Xifeng Li Zhen Zhang Peng Pan Hao Zhang Qin Shi Siyang Chen
Projectnaam: Newhengdian Station
Projectklant: Miaoyi Jiang


Newhengdian Station IMG #2
Newhengdian Station IMG #3
Newhengdian Station IMG #4
Newhengdian Station IMG #5
Newhengdian Station IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp