Eonian Tile Gallery Mosa: Een Unieke Beleving van Tegels

Een Ontwerp van An Zhi Zheng en Cheng Ze Li

Inleiding

Met het concept van een tegelmuseum maakt de Eonian Tile Gallery Mosa gebruik van verschillende display-indelingen om de kleur, textuur en andere kenmerken van de tegels te benadrukken. Dit stelt klanten in staat om de producten te leren kennen op het gebied van esthetiek en toepassingen, terwijl ze een unieke en intrigerende koopervaring bieden.

De Eonian Tile Gallery Mosa is een renovatie van een 80 vierkante meter grote opslagruimte tot een ruimte met een kantoor, showroom, lesstudio en presentatiegebied. Geïnspireerd door het concept van een kunstgalerie met het eeuwenoude merk MOSA als middelpunt, presenteert ons ontwerp tegels als kunstwerken, waardoor de selectie-ervaring van klanten een esthetische reis wordt. Het verspringende, losgekoppelde ontwerp en de glazen volumes geven deze multifunctionele ruimte een gewichtloze uitstraling. De flexibele displays zorgen voor efficiënt gebruik van de ruimte en geven de verticale oppervlakken verschillende looks.

De Eonian Tile Gallery Mosa maakt gebruik van een groot wit achtergrond om de kenmerkende textuur van de tegels te benadrukken, terwijl een speciaal ontworpen zwarte muur voor de gekleurde tegelserie zorgt voor een contrast met de helderheid en kleurrijkheid van de tegels. Het zichtbare plafond en het neutrale kleurenpalet belichamen ook de kenmerken van MOSA.

Glaswanden, openingen, displayborden en schuifdeuren zijn geïntegreerd om de grenzen van het kantoor te definiëren en tegelijkertijd veelzijdigheid te bieden, die naar behoefte kan worden aangepast en de indruk kan veranderen. De vergadertafel met ingebouwde tegelopslagrekken geeft een stijlvolle uitstraling en handige toegang.

Het project begon in april 2020 en werd in juni 2020 voltooid in Taipei.

Tegels worden behandeld als kunstwerken, waardoor de showroom een nieuwe waarde krijgt. Gebieden zijn verdeeld op basis van hun kenmerken; het buitengebied heeft alleen de as van displayborden onder de balk om een dragende structuur te garanderen, terwijl de flexibele display-indelingen de circulaire ruimte luchtig houden.

De pagina-achtige borden maken het selectieproces als het lezen van een boek; de opvouwbare structuur vermindert beklemmende gevoelens en vergroot het aantal display-items. Een volume dat opslagkasten en een displaywand met een focuspunt combineert, neemt een hoek in beslag en verzacht de opdringerige rechte hoek.

De Eonian Tile Gallery Mosa biedt klanten een unieke ervaring bij het selecteren van tegels. Met een combinatie van esthetiek en functionaliteit, creëert dit ontwerp een ruimte die zowel inspirerend als functioneel is.

Afbeelding credits: BH Interior Design Ltd.

De Eonian Tile Gallery Mosa is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent het uitmuntende en creatieve ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid authenticeert. Het ontwerp combineert best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en toont sterke technische en creatieve vaardigheden. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: An Zhi, Zheng
Afbeeldingscredits: BH Interior Design Ltd.
Projectteamleden: Zheng An Zhi Li Cheng Ze
Projectnaam: Mosa Taipei
Projectklant: An Zhi, Zheng


Mosa Taipei IMG #2
Mosa Taipei IMG #3
Mosa Taipei IMG #4
Mosa Taipei IMG #5
Mosa Taipei IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp