Thuis in het Schilderij: Een Unieke Renovatie van een Klein Appartement

Een Ontwerp van Xiang Li

Inleiding

Dit project is een renovatieontwerp van een klein appartement voor een gezin van vier met twee kinderen. De ouders willen een gezellig huis bouwen dat voldoet aan de functionele behoeften van alle gezinsleden en tegelijkertijd het educatieve doel dient om de verbeeldingskracht van de kinderen te stimuleren. Daarom heeft de ontwerper de ruimte verdeeld in verschillende functionele gebieden, terwijl ze toch een gevoel van eenheid creëren door een onconventionele ruimtelijke vorm en unieke kleuren voor de decoratie te gebruiken.

Designer Xiang Li heeft traditionele logica losgelaten en een nieuwe interpretatie van lifestyle gepresenteerd. Deze transformatie van een oud huis naar een nieuw huis is in wezen een poging van de ontwerper om het grote onderwerp te verkennen van hoe kunst ingrijpt in de dagelijkse leefruimte, en hoe een balans te vinden tussen passendheid en poëzie in de levensscène.

De ontwerper heeft de oorspronkelijke twee scheidingswanden in de woonkamer verwijderd om de ruimte te vergroten door middel van reconstructie. Om de activiteitenruimte in de woonkamer verder uit te breiden, heeft de ontwerper de vier hoeken van de ruimte afgesneden en de oorspronkelijk in één kamer verzamelde functionele gebieden precies verdeeld over de vier hoeken van de ruimte, waarvan de vorm op dat moment een geometrische achthoek werd.

Met een vloeroppervlakte van 62 vierkante meter en een bruikbaar oppervlak van ongeveer 100 vierkante meter, biedt dit project een slimme en efficiënte indeling voor een klein appartement.

Deze unieke renovatie is gerealiseerd in november 2019 in Beijing, China.

De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften en psychologie van de gebruikers. Door middel van ter plaatse onderzoek, casestudies en diepgaand gesprekken met het gezin, heeft de ontwerper een ontwerp gecreëerd dat voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Het creëren van een ruimte die voldoet aan de behoeften van alle gezinsleden, zowel fysiek als mentaal, is een grote uitdaging, vooral gezien de beperkte ruimte van een klein appartement. De ontwerper heeft niet alleen rekening gehouden met de juiste afmetingen van de vloerhoogte en meubels voor de kinderen op hun huidige leeftijd, maar ook met de situaties wanneer ze opgroeien.

Het resultaat is een unieke leefruimte die niet alleen geïnspireerd is door sprookjesachtige werelden voor kinderen, maar ook door futuristische elementen en een uitdagende benadering van traditionele interieurinrichting. Door los te breken van rigide methoden en patronen, heeft de ontwerper traditionele logica losgelaten en een nieuwe interpretatie van lifestyle gepresenteerd.

Deze prachtige ontwerpinspanning is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp is bewonderenswaardig vanwege de sterke technische kenmerken en de prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beelden met dank aan Shao Feng, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Xiang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Shao Feng, Home in the Painting, 2019. Image #2: Photographer Shao Feng, Home in the Painting, 2019. Image #3: Photographer Shao Feng, Home in the Painting, 2019. Image #4: Photographer Shao Feng, Home in the Painting, 2019. Image #5: Photographer Shao Feng, Home in the Painting, 2019.
Projectteamleden: Designer: Li Xiang Project manager: Ren Lijiao Project manager: Wu Feng
Projectnaam: Home in Picture
Projectklant: Li Xiang


Home in Picture IMG #2
Home in Picture IMG #3
Home in Picture IMG #4
Home in Picture IMG #5
Home in Picture IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp