Bella Vita: Een Ecolodge-geïnspireerd Huis dat Welzijn en Duurzaamheid Omarmt

Een Uniek Concept voor een Post-Covid Thuis

In een wereld na Covid, waar mensen zich steeds meer bewust worden van hun gezondheid en verplicht zijn om meer tijd thuis door te brengen, zowel voor werk als voor leren op afstand, kan een doordacht ontworpen huis voorzien in de behoefte aan balans, productiviteit, gezondheid en rust. Bella Vita, een ecolodge-geïnspireerd woonhuisconcept in Fayoum, Egypte, is ontworpen om tegemoet te komen aan de nieuwe normen voor een post-Covid thuis.

Als mensen zich meer bewust worden van de relatie tussen binnen en buiten en hoe het binnenhalen van de natuur een krachtige invloed heeft op de kwaliteit van ons leven, staan duurzaamheid en biophilic design centraal in dit ontwerp. Van het gebruik van groen, aardetinten en natuurlijke materialen geïnspireerd op de buitenwereld in elke ruimte van het huis, tot het integreren van een aquaponics systeem in de keuken en andere meubelstukken, dit concept tilt duurzaam wonen naar een geheel nieuw niveau.

Om duurzaam en gezond wonen te bevorderen, zijn state-of-the-art aquaponics systemen geïntegreerd, die zorgen voor een natuurlijke voedselvoorziening - wat zowel geld bespaart als het risico op blootstelling aan virussen vermindert - en vele groene voordelen biedt, zoals waterbesparing en milieuvriendelijke landbouw. Daarnaast zijn aardetinten en natuurlijke materialen, zoals hout, terrazzo, stenen en groen, gebruikt vanwege hun vermogen om de mentale gezondheid te bevorderen.

Het totale oppervlak van Bella Vita is 630 vierkante meter, waarbij elk detail in het interieur is ontworpen om de schoonheid van de omliggende natuur te omarmen en ermee in verbinding te staan. De geselecteerde kleuren en materialen, samen met de vloeiende vormen in de architectuur van de ruimte en meubelstukken, vormen samen een perfecte harmonie die zorgt voor balans en rust. De aardse texturen van stenen, terrazzo en natuurlijke vezel tapijten geven de ruimte een ontspannen en warme sfeer, terwijl ze ook de zintuigen stimuleren. Het groen creëert een gevoel van kalmte, vermindert angst en verbetert het geheugen, wat de algehele gezondheid en productiviteit van de bewoners bevordert.

Het Bella Vita project begon in maart 2021 in Egypte en werd in juni 2021 voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar levensesthetiek, de echo van de pandemie en duurzaamheidstrends in interieurontwerp. Het doel was om oplossingen te creëren voor een gezonder leven met behulp van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Het resultaat is een integratie van aquaponics systemen in de binnenruimte, wat zorgt voor duurzaam wonen op een geheel nieuw niveau met een krachtige invloed op de kwaliteit van ons leven.

Het ontwerpproces van Bella Vita kende verschillende uitdagingen. Ten eerste was het een uitdaging om de natuur naar binnen te brengen en een hoge duurzaamheid en productiviteit te combineren met esthetiek. Dit werd overwonnen door het integreren van een aquaponics systeem in de keuken en andere meubelstukken. Dit systeem is een technologie- en kennisintensieve methode van voedselproductie. Ten tweede was de implementatie van het aquaponics systeem een uitdaging vanwege de integratieve aard en de toepassingsscenario's van deze ongebruikelijke voedselproductietechnologie.

Bella Vita is een uniek concept dat het welzijn en de duurzaamheid omarmt in een post-Covid wereld. Het is een plek waar balans en rust samenkomen met de schoonheid van de natuur. Met zijn ecolodge-geïnspireerde ontwerp, aardetinten, groen en aquaponics systemen, is Bella Vita een oase van welzijn en duurzaamheid.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hisham El Essawy
Afbeeldingscredits: Hisham El Essawy
Projectteamleden: Hisham Elessawy Maha Ragab Basant Tarek
Projectnaam: Bella Vita
Projectklant: Hisham El Essawy


Bella Vita IMG #2
Bella Vita IMG #3
Bella Vita IMG #4
Bella Vita IMG #5
Bella Vita IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp