Junno's Tafel: Een Meesterwerk van Licht en Ambacht

Traditioneel Rattan en Modern Ontwerp Versmelten in Shibuya

In het hart van Shibuya, Tokyo, onthult Masanori Goto een restaurantinterieur dat traditionele Japanse ambacht en moderne esthetiek verenigt. Junno's Tafel is een ode aan de schoonheid van rattan, verlicht door innovatieve designkeuzes.

De binnenruimte van het restaurant is een toonbeeld van harmonie en rust, waarbij de muren en vloeren zijn afgewerkt met pleistermaterialen en het meubilair, van tafels tot stoelen en scheidingswanden, zorgvuldig is vervaardigd uit eikenhout. De verlichte rattan scheidingswanden in de zitgedeeltes met sofa's zijn het pronkstuk van het ontwerp, waarbij het licht op subtiele wijze door het weefwerk schijnt en een warme gloed over de ruimte werpt. Deze rattan, een traditioneel handwerk, is met vaardige hand gemaakt door ambachtslieden van een gespecialiseerde winkel met een nalatenschap die teruggaat tot 1926 in Hiroshima, Japan.

Masanori Goto's ontwerp benadrukt de unieke eigenschappen van rattan door het te plaatsen binnen een kader van messing. De reflectie van het licht op het messing frame versterkt de natuurlijke glans van het rattan, wat resulteert in een betoverende interactie van materialen. Door een speciale behandeling van het eikenhout komt de nerfstructuur extra tot zijn recht en kan men genieten van de natuurlijke veroudering van het materiaal.

De uitdaging lag in het bereiken van een sprookjesachtige verlichting, waarbij de afstand tussen de rattan en de lichtbron minutieus werd afgesteld. Het balanceren van het licht was essentieel; te intens licht zou verblinden, terwijl te weinig licht de schoonheid van het rattan niet tot zijn recht zou laten komen. Goto's ontwerp slaagt erin om een serene en uitnodigende sfeer te creëren die gasten verwelkomt in een wereld waar traditioneel vakmanschap en modern design samenkomen.

Junno's Tafel opende zijn deuren in januari 2024 en is sindsdien een toevluchtsoord voor liefhebbers van verfijnde Japanse esthetiek en culinaire ervaringen. Het project is een getuigenis van Goto's visie om traditionele materialen in een nieuw licht te stellen en ze te integreren in hedendaagse interieurontwerpen.

De inspanningen en het creatieve genie van Masanori Goto zijn niet onopgemerkt gebleven; Junno's Tafel werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, ervaring en vindingrijkheid, en die bijdragen aan verbeteringen in kwaliteit van leven en een positieve impact hebben op onze wereld.

Met recht kan gesteld worden dat Junno's Tafel een schitterend voorbeeld is van hoe verlichting en ambacht kunnen samensmelten tot een onvergetelijke ruimte die zowel de zintuigen prikkelt als de ziel kalmeert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Masanori Goto
Afbeeldingscredits: Copyright Masanori Goto Photo Shunichi Koyama
Projectteamleden: Masanori Goto
Projectnaam: Junno's Table
Projectklant: Junno's Table


Junno's Table IMG #2
Junno's Table IMG #3
Junno's Table IMG #4
Junno's Table IMG #5
Junno's Table IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp