Angle: Een Iconische High-End Multi-Brand Store in Shenzhen

Een Unieke Mix van Mode, Kunst en Lifestyle

Angle is een van de meest iconische high-end multi-brand stores in Shenzhen, China. De naam Angle staat voor "aspecten en graden", wat symbool staat voor de scherpe contouren van de individuen die de winkel bezoeken. Als de tweede winkel van Angle is dit project gelegen in Overseas Chinese Town, Nanshan District, Shenzhen, China. Door middel van diverse stijlen verbindt Angle mode met het leven, verkent het kunst met het leven en creëert het een gevarieerde levensstijl en artistieke expressie.

Het ontwerp van Angle is uniek en onderscheidend. Het project herdefinieert de relatie tussen klanten, looproutes, producten en displays. Het ontwerpteam hoopt hiermee een prachtige natuurlijke fysieke staat te creëren. De combinatie van zachtheid en kracht, comfort en netheid, en de subtiele rondingen zorgen voor een veranderlijke en interactieve ervaring voor klanten bij elke beweging.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën. Het middelpunt van de ruimte wordt gevormd door de roestvrijstalen kolommen die dienen als onderdeel van de displayfunctie. Verderop bevinden zich paskamers met spiegelblokken. Het kassagedeelte is vormgegeven als een ingelegd blok. Het gebruik van roestvrij staal omhult het gehele volume en de kassa is gemaakt van warm en natuurlijk materiaal, wat de eigenschappen van high-end mode overbrengt.

Angle heeft een bruto vloeroppervlakte van 218 vierkante meter en is gelegen in OCT Park, Nanshan District, Shenzhen, China. Het project is gestart in maart 2021 en voltooid in oktober 2021. Het ontwerpteam, onder leiding van Christian Leung en ontwerper Zoe Jiang, heeft samengewerkt om dit unieke en inspirerende ontwerp te realiseren.

De interactie met het ontwerp van Angle is gericht op het creëren van een levendige en interactieve ruimte. Klanten worden uitgenodigd om zich onder te dompelen in een unieke omgeving waarin mensen, creaties en de binnenruimte samenkomen als een prachtig geheel. Klanten kunnen zich vrij bewegen rondom de producten en zo de levensstijl van Angle ervaren. Het ontwerpteam heeft bewust gekozen om de ruimte zo open mogelijk te houden, waardoor er een gevoel van harmonie en verbondenheid ontstaat.

Het ontwerp van Angle is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Er zijn grote ramen in de winkel die veel natuurlijk licht binnenlaten. Daarnaast heeft het ontwerpteam een ovale plafondlamp ontworpen met verstelbare helderheid. Deze lamp, die lijkt op engelenogen, zorgt voor een gelijkmatige verlichting van de ruimte. Spotlights worden gebruikt om specifieke producten uit te lichten, zodat klanten deze goed kunnen zien in een natuurlijke en comfortabele lichtomgeving.

Het ontwerp van Angle heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Het ontwerpteam moest niet alleen technische problemen oplossen, zoals het realiseren van de vele gebogen elementen, maar ook zorgen voor een warme en comfortabele sfeer die aansluit bij de kenmerken van de vrouwelijke klanten. Het ontwerpteam ziet dit als "Psychologisch Ontwerp" en heeft er alles aan gedaan om een ruimte te creëren waarin vrouwen zich omarmd voelen.

Angle is een inspirerend project dat mode, kunst en lifestyle met elkaar verbindt. Het ontwerp van de winkel is een harmonieuze mix van esthetiek en functionaliteit, waarbij de ruimte is ontworpen om een unieke ervaring te bieden aan de bezoekers. Het is dan ook geen verrassing dat Angle is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Voor meer informatie over Angle en andere projecten van SHANCHUK DESIGN kunt u terecht op hun website.

Afbeeldingen: Vincent Lin / SHANCHUK DESIGN


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHANCHUK Design
Afbeeldingscredits: Vincent Lin / SHANCHUK DESIGN
Projectteamleden: Company: SHANCHUK DESIGN; Main designer: Christian Leung; Designer: Zoe Jiang;
Projectnaam: Angle
Projectklant: SHANCHUK Design


Angle IMG #2
Angle IMG #3
Angle IMG #4
Angle IMG #5
Angle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp