Chandigarh's Moderne Werkplek

Een Brutalistische Ode aan Functionaliteit en Vorm

In de dynamische stad Chandigarh verrijst een kantoorruimte die de lokale kleuren en rijke paletten omarmt en vertaalt naar een hedendaags design.

In een snel ontwikkelende wijk nabij Chandigarh staat het kantoor van ACME, een toonbeeld van moderne functionaliteit en ervaring. De ruimtelijke elementen, materialen en afwerkingen zijn cruciaal in het samenbrengen van de gehele werkruimte. Het ontwerp van Karan Arora, geïnspireerd door de brutalistische stijl, biedt zowel comfort als een internationale uitstraling.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de aandacht voor detail en het gebruik van ruimte. Een monolithische betonnen vloer vormt de basis van de werkplek, waar het oog wordt geleid van de hoge plafonds en klassieke houten jaloezieën naar het dynamische en opvallende plafondontwerp. Zelfs de functionele open kantoorruimte krijgt karakter door het gebruik van de kleur geel op de werkoppervlakken.

De realisatie van het ontwerp kenmerkt zich door een contrast in details, die de aandacht door de kantoorruimte leiden. De ruimte wordt bijeengehouden door een betonnen vloer, terwijl het oog van het hoge plafond, via het designmeubilair, naar de opvallende plafondinstallatie wordt getrokken. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals beton, baksteen, hout en metaal in een strakke, modernistische en toch opvallende stijl, geeft het kantoor een unieke uitstraling.

Het ontwerp van Studio Vasaka gaat in tegen het stereotiepe 'plastic' kantoorinterieur door een brutalistisch natuurlijk materiaalpalet te implementeren. De glazen scheidingswanden zorgen ervoor dat de werkruimte verbonden aanvoelt, ondanks de functionele scheiding van de ruimtes. De blootgestelde plafonds benutten effectief de hoogte van de locatie. Wanneer het zonlicht door de ramen stroomt, komt het hele spel van volumes, oppervlakken en materialen tot leven.

Het project begon in januari 2023 en werd afgerond in december 2023. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien bij het ontwerpen van de meubelstukken. De interieurs weerspiegelen de visie van het ontwerpteam als merk en organisatie. De fotografie van Vaibhav Passi legt de essentie van het ontwerp vast en draagt bij aan de visuele impact.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd om het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Studio Vasaka
Afbeeldingscredits: Photographer : Vaibhav Passi
Projectteamleden: Studio Vasaka
Projectnaam: Contemporary Workspace
Projectklant: ACME


Contemporary Workspace IMG #2
Contemporary Workspace IMG #3
Contemporary Workspace IMG #4
Contemporary Workspace IMG #5
Contemporary Workspace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp