Seizoensgebonden Barok: Een Kleurrijk Ontwerp dat de Verbeelding Prikkelt

Een Unieke Residentiële Huis Ontworpen door Fu Chiung Hui

Inleiding:

De wereld van design is altijd op zoek naar nieuwe manieren om creativiteit te stimuleren. Het Seizoensgebonden Barok ontwerp, gecreëerd door Fu Chiung Hui, is een ware bron van inspiratie. Dit unieke residentiële huis is doordrenkt met kleur en karakter, en biedt een ervaring die doet denken aan een natuurlijk klimaat. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en de technologie achter dit opvallende ontwerp.

De inspiratie voor dit ontwerp is geworteld in het verlangen om creativiteit te cultiveren door middel van eten, drinken, spelen en ontspannen. Het clubgedeelte van de ruimte biedt dynamische licht- en schaduwintensiteiten, zowel overdag als 's nachts, samen met de interactieve configuratie van natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen. Het interieur is versierd met een veelheid aan stijlen en kleuren, waardoor de ervaring van een buitenatmosfeer wordt gecreëerd in een enkele binnenruimte.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de integratie van kleurrijke elementen in de structuur, waardoor een omgeving ontstaat die een natuurlijk klimaat nabootst. Een seizoensgebonden sfeer stroomt door de ruimte, waardoor een subtiele ervaring van landschappen in de lente, zomer, herfst en winter ontstaat. Dit zorgt voor een levendige en levendige sfeer in het dagelijks leven.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën en materialen. De algehele constructie maakt gebruik van stalen structuren, tegels, draadplaten, houtwerk, ijzeren stukken, metalen gaas en metalen mozaïeken om een basisruimte met een sprookjesachtige sfeer te creëren. Rijke decoraties vergroten de ruimte en verlichten de kamer. Op de muur zijn ingelijste spiegels verspreid, zweeft de kristalachtige textuur in de lucht en reflecteert het zonlicht alle kristallen op de lange tafel, waardoor de kleuren van de lente worden vermengd.

De stijl van het ontwerp heeft een vleugje barok en wildheid, en ontsnapt aan de symmetrie van het klassieke systeem. Alle composities hoeven niet aan regels te voldoen, waardoor de prachtige willekeurigheid bijdraagt aan de levendigheid van het dagelijks leven.

Met een oppervlakte van 182 vierkante meter biedt dit ontwerp een ontspanningsruimte met verschillende functies, waaronder een eetgedeelte, keukenruimte, bar, leeshoek, podium, audiovisuele ontspanningsruimte, studio en pianoruimte. Elk detail is zorgvuldig gepland volgens de bewegingslijnen in de ruimte.

Het Seizoensgebonden Barok ontwerp is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een interactieve ruimte. Het is exclusief voor het ontwerpbureau en bevindt zich op de bovenste verdieping van het gebouw. Het wordt voornamelijk gebruikt voor teamwerk op doordeweekse dagen en stimuleert creatieve energie door middel van ontspanning en rust. Tijdens de feestdagen kunnen er ook feesten worden gehouden, films worden bekeken, diners worden gehouden, kleine concerten worden gegeven op de piano en kan er worden gepoold om de vreugde van het leven te stimuleren.

Het Seizoensgebonden Barok ontwerp is gerealiseerd in Taiwan en heeft de aandacht getrokken van designliefhebbers over de hele wereld. Het is een ware viering van kleur, creativiteit en verbeelding.

Met zijn unieke kenmerken en innovatieve benadering van design, is het geen verrassing dat het Seizoensgebonden Barok ontwerp is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in 2022. Dit ontwerp illustreert uitmuntendheid en innovatie op een professioneel opmerkelijke manier, en wekt positieve gevoelens van verbazing en verwondering op.

Het Seizoensgebonden Barok ontwerp van Fu Chiung Hui is een ware inspiratiebron voor de designwereld. Met zijn kleurrijke en karaktervolle interieur creëert het een unieke ervaring die de verbeelding prikkelt en creativiteit stimuleert. Dit ontwerp is een ware viering van kleur, creativiteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FU CHIUNG HUI
Afbeeldingscredits: FU CHIUNG HUI
Projectteamleden: FU CHIUNG-HUI PAN HUI-TZU LEE KEN
Projectnaam: Seasonal Baroque
Projectklant: FU CHIUNG HUI


Seasonal Baroque IMG #2
Seasonal Baroque IMG #3
Seasonal Baroque IMG #4
Seasonal Baroque IMG #5
Seasonal Baroque IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp