Baccarat Walts: Een Dans van Kristal en Licht

Lo Fang Ming creëert een luxueus appartement geïnspireerd door kristal

In een fusie van Baccarat kristaltechnologie en elegante ontwerpkunst, onthult Lo Fang Ming een residentieel appartement dat de grenzen van ruimte en luxe herdefinieert.

De Baccarat Walts is niet zomaar een woonruimte; het is een kunstwerk waarin de helderheid en schittering van kristal tot leven komen. Lo Fang Ming, de visionaire ontwerper achter dit project, heeft een ruimte gecreëerd die de esthetiek van een klassieke wals belichaamt, met een delicate en natuurlijke beweging door het huiselijke domein. Het ontwerp elimineert overtollige structuren en functionele sporen, waardoor een heldere en open levensvisie ontstaat in een modieus en verfijnd artistiek herenhuis.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de thematische benadering: Baccarat kristal dient als leidmotief, waarbij kristallen bouwmaterialen artistiek worden verwerkt door de gehele interieurruimte. De combinatie van een spiegelplafond en een volledig spectrum lichtbron doorbreekt de fysieke beperkingen van de ruimte, waardoor een visuele hoogte wordt gecreëerd die de hal een stijlvolle en luxueuze uitstraling geeft.

De realisatie van dit ontwerp vereiste innovatieve technologieën en materialen. Zo is er in de woonkamer een boogpatroon toegepast dat correspondeert met een boogvormig slaapbed in de eetruimte, wat zorgt voor symmetrie en stabiliteit. De plafonds in de openbare ruimtes zijn vervaardigd uit spiegelmateriaal om de structuur van balken en kolommen te verbergen en om leidingen weg te werken, waardoor de visuele hoogte aanzienlijk wordt vergroot.

Met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt het appartement een ruimtelijke ervaring die zowel intiem als groots aanvoelt. De interieurontwerptags - waaronder 'interieur', 'interieurontwerp', 'residentieel', 'Taiwan' en 'Dreamer Interior Design' - benadrukken de diversiteit en de droomachtige kwaliteit van het project.

De interactie met de ruimte wordt gekenmerkt door een open ontwerp en een spiegelplafond dat een ruimtelijk zicht en hoogte in alle richtingen vrijgeeft. Gecombineerd met artistieke kristallen verlichting, creëert het een luxueuze ruimtekwaliteit en een natuurlijke kleurweergave die dicht bij het comfortabele blote oog ligt.

Voltooid in 2023 in Taiwan, is de Baccarat Walts het resultaat van uitgebreid onderzoek en een zorgvuldige balans tussen patroongebruik en ruimtelijke dynamiek. De uitdagingen van het ontwerp, zoals de volledige spiegelplafonds en de integratie van verlichting en ventilatie, zijn met creativiteit en technische bekwaamheid overwonnen.

De Baccarat Walts, een ontwerp dat de essentie van Baccarat kristal belichaamt, is bekroond met de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze onderscheiding erkent uitzonderlijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Alle intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten voor visuele inhoud met betrekking tot dit ontwerp zijn eigendom van Dreamer Interior Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lo Fang Ming
Afbeeldingscredits: Dreamer Interior Design
Projectteamleden: Lo Fang Ming
Projectnaam: Baccarat Walts
Projectklant: Dreamer Interior Design


Baccarat Walts IMG #2
Baccarat Walts IMG #3
Baccarat Walts IMG #4
Baccarat Walts IMG #5
Baccarat Walts IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp