Poetry of Time: Een Moderne Kunstzinnige Woning

Een unieke residentiële ruimte ontworpen door Haochen Su

Inleiding

De "Poetry of Time" is een adembenemende residentiële woning ontworpen door de getalenteerde ontwerper Haochen Su. Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en de relatie tussen licht en schaduw, heeft Su een unieke ruimte gecreëerd die de grenzen van tijd en ruimte vervaagt. Met zijn moderne esthetiek en innovatieve ontwerpbenadering is de "Poetry of Time" een ware kunstzinnige ervaring.

De "Poetry of Time" is geïnspireerd op de natuurlijke elementen die ons omringen. Su gelooft dat alles in de natuur licht is, inclusief onszelf. Hij heeft deze filosofie vertaald naar zijn ontwerp, waarbij hij gebruikmaakt van geometrische vormen en de interactie tussen licht en schaduw om een unieke ruimtelijke ervaring te creëren. Het resultaat is een woning die de grenzen van tijd en ruimte overstijgt en een moderne interpretatie biedt van poëzie in architectuur.

Wat de "Poetry of Time" onderscheidt van andere ontwerpen is de manier waarop Su de ruimte heeft vormgegeven. Hij heeft een "tuinreis" gecreëerd met verschillende scènes, waarbij hij de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt. De woning is geen eenvoudige container voor objecten, maar een plek waar menselijk bewustzijn tot leven komt. Het poëtische ontwerp geeft de woning een unieke charme, waarbij het alledaagse wordt gescreend en de schoonheid wordt ontvangen.

De "Poetry of Time" is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, waaronder vulkanisch gesteente, keramische tegels, koperen platen en houtfineer. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek van de woning en creëren een harmonieus samenspel tussen natuurlijke en moderne elementen.

Met een oppervlakte van 1200 vierkante meter biedt de "Poetry of Time" voldoende ruimte voor bewoners om te genieten van de kunstzinnige omgeving. Het ontwerp is gedurfd, vernieuwend en innovatief, met kleurrijke materiaalcombinaties en een naadloze integratie van natuurlijke elementen in de binnenruimte.

Het ontwerpteam, onder leiding van Haochen Su, heeft intensief samengewerkt om de "Poetry of Time" tot leven te brengen. Het project begon in augustus 2019 in Shanghai en werd voltooid in april 2021. Gedurende deze tijd hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar moderne kunst en architectuur, en hebben ze nieuwe ideeën geïmplementeerd om een unieke en inspirerende woning te creëren.

De "Poetry of Time" is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het creatieve en ingenieuze ontwerp dat een authentieke ervaring biedt en bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Su combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een meesterlijke manier en maakt van de wereld een mooiere plek.

De "Poetry of Time" is niet zomaar een woning, het is een kunstwerk dat de essentie van tijd en ruimte vastlegt. Met zijn unieke ontwerp en artistieke benadering heeft Haochen Su een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van de moderne architectuur verlegt. Deze woning is niet alleen een plek om te wonen, maar ook een herinnering aan het leven zelf.

Afbeelding: Fotograaf Su Hao Chen, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Haochen Su
Afbeeldingscredits: Image : Photographer Su Hao Chen, 2021.
Projectteamleden: Haochen Su
Projectnaam: Poetry of Time
Projectklant: Haochen Su


Poetry of Time IMG #2
Poetry of Time IMG #3
Poetry of Time IMG #4
Poetry of Time IMG #5
Poetry of Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp