Tussen Muur en Landschap: Een Uniek Interieurontwerp

Een Residence Ontworpen door Chien Ting Tung

Borrowed scenery, het principe van het opnemen van het achtergrondlandschap in de compositie van een tuin, is een bekend concept in de traditionele Oost-Aziatische tuinontwerpen. Het vergemakkelijkt een grotere verbinding tussen uw huis en het omliggende uitzicht. Dit is een interieurontwerp voor een woning.

Het interieurontwerp met de naam "Tussen Muur en Landschap" is een meesterwerk gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Chien Ting Tung. Met oog voor detail en een diepgaand begrip van de behoeften van de bewoner, heeft de ontwerper een unieke leefruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere woningontwerpen, is de veelzijdigheid en flexibiliteit ervan. De ontwerper heeft niet alleen gezorgd voor een efficiënte indeling met drie slaapkamers, maar heeft ook extra ruimtes toegevoegd, zoals een multimedia kamer, een leeshoek, een wijnproeverijruimte, een ruimte voor de tentoonstelling van de collectie van de bewoner en een plek om gasten te ontvangen. Hierdoor kan de bewoner verschillende levensstijlen ervaren en genieten van diverse activiteiten in zijn eigen huis.

Met behulp van zijn uitstekende plannings- en organisatievaardigheden heeft de ontwerper elke ruimte op de juiste manier toegewezen, waardoor er een unieke relatie ontstaat tussen de verschillende leefruimtes. Bij het betreden van het huis valt direct op dat elke ruimte een andere stijl en uitstraling heeft, afhankelijk van het gezichtspunt. Dit zorgt voor een plezierige, mooie en comfortabele ervaring voor de bewoner.

Het interieurontwerp maakt gebruik van lichte houtfineer, metallic glas en met titanium beklede metalen wanden om elke ruimte te definiëren. Door het gebruik van vergelijkbare kleurconfiguraties en materiaalstructuren behoudt elke ruimte zijn eigen identiteit en visuele onderscheid. De ontwerper heeft elk deel van de ruimte zorgvuldig gedecoreerd, zodat de schilderijen en tv-wanden in de woonkamer en de metalen verlichting en stenen muren in de eetkamer een ruimtelijke dialoog creëren en alle elementen in de ruimte harmoniseren.

Met een oppervlakte van ongeveer 105 vierkante meter biedt dit ontwerp een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Het is een weerspiegeling van de persoonlijkheid en levensstijl van de bewoner, en biedt tegelijkertijd een harmonieuze en inspirerende omgeving.

Het project "Tussen Muur en Landschap" werd voltooid in november 2022 in Taipei, Taiwan. Het is een resultaat van zorgvuldig onderzoek en creatieve oplossingen voor de uitdagingen die zich tijdens het ontwerpproces voordeden. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in originaliteit, creativiteit en technische vaardigheden, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met "Tussen Muur en Landschap" heeft Chien Ting Tung een interieurontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een unieke verbinding tot stand brengt tussen de bewoner en zijn omgeving. Het is een ware weerspiegeling van de moderne levensstijl en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpen.

Afbeeldingscredits: Tung Chien Ting, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien Ting Tung
Afbeeldingscredits: Tung Chien Ting, 2022
Projectteamleden: Chien Ting Tung
Projectnaam: Between Wall and Landscape
Projectklant: Chien Ting Tung


Between Wall and Landscape IMG #2
Between Wall and Landscape IMG #3
Between Wall and Landscape IMG #4
Between Wall and Landscape IMG #5
Between Wall and Landscape IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp